Succesvolle herstart Valve World Expo

Valve World Expo

Of het nu gaat om LNG-terminals, gasopslagfaciliteiten, windturbines, pijpleidingen of waterleidingen – geen enkele industriële sector functioneert zonder het gebruik van industriële afsluiters en fittingen. Daarom keken de internationale spelers van deze sleuteltechnologieën na een afwezigheid van vier jaar weer uit naar hun Valve World Expo 2022 op het beursterrein van Düsseldorf.

388 exposanten uit 29 landen presenteerden gedurende drie dagen op de Valve World Expo. Op een netto oppervlakte van 12.000 vierkante meter werden innovatieve machines, installaties, componenten, systemen en pompen getoond.

“Na twee jaar van online bijeenkomsten zijn we gewoon blij om weer direct contact te hebben met klanten en geïnteresseerden. Er was een algemeen positieve stemming merkbaar en veel gesprekspartners zijn erg blij dat de afsluiterfamilie elkaar eindelijk weer persoonlijk kon ontmoeten”, aldus een tevreden Peter Wegjan, Sales Manager Special Ball Valves (Petro-) Chemical, Plant Engineering bij Hartmann Valves.

Vele premières zoals de duurzaamheidscampagne van Messe Düsseldorf met haar ecoMetals Trails, het EXPO Forum als een bomvolle tweedaagse conferentievorm, de uitreiking van de Valve Stars Awards en een spetterend exposantenfeest maakten de levendige evenementen op de Valve World Expo compleet.

De parallel georganiseerde, internationale Valve World Conference, die ook in 2022 door KCI werd georganiseerd met ongeveer 70 lezingen, seminars en workshops, trok ongeveer 400 afgevaardigden naar de conferentiezalen. In 2022 vervulde Valve World Expo opnieuw zijn rol als impulsgever en internationaal ontmoetingsplatform voor een hele industrie.

50% van de respondenten gaf aan hier actuele trends en informatie te hebben gevonden.
“Van metershoge kogelkranen tot minuscule microkleppen – alles wat de industrie te bieden heeft aan innovaties voor actuele uitdagingen was te zien en te beleven op de Valve World Expo”, aldus een opgetogen Bernd Jablonowski, Executive Director van Messe Düsseldorf.

Na een onderbreking van vier jaar toonden de goed bezochte tentoonstellingshallen aan hoe belangrijk persoonlijke uitwisseling is voor de spelers in de industrie. Experts uit de sectoren olie en gas, chemie en petrochemie, krachtcentraletechniek, marine en offshore, water- en afvalwaterbeheer, automotive, machinebouw, farmaceutische en medische industrie verzamelden in Düsseldorf informatie, wat bewijst dat zowel het beursaanbod als de vraag ernaar in het huidige klimaat aanslaan.

“In onze branche waardeert men de directe discussie over innovaties, nieuwe producten en processen die alleen een persoonlijke beurs kan bieden. Naar mijn mening zullen aanwezigheidsbeurzen hun vaste plaats blijven behouden in de mix van B2B communicatie,” verklaarde Thomas Weisschuh, Hoofd Product Management en Innovaties AS-Schneider Groep die het succesvolle verloop van de beurs bevestigde en voegde eraan toe: “Voor de Europese regio is Valve World Expo een belangrijke toonaangevende vakbeurs voor industriële afsluiters. Hier ontmoet onze industrie alle belangrijke beslissers onder één dak om kennis te maken met de technologieën van de toekomst.”

Op drie beursdagen kwamen internationale vakbezoekers uit meer dan 80 landen naar de Valve World Expo – het aandeel beslissers was met 79% zeer hoog. Naast gebruikers van kranen en fittingen, fittingenfabrikanten en de fittingenhandel, lieten ook energiebedrijven zich op de beurs informeren. Er waren veel bezoekers uit het buitenland, met name uit India, de VS, Canada, Japan, Zuid-Korea, Saoedi-Arabië en Zuid-Afrika en daarnaast gaven naast vele Europese bezoekers vorm aan de evenementen in de beurshallen. 94% van de respondenten is van plan om binnen twee jaar weer naar Düsseldorf te komen. Valve World Expo en de bijbehorende conferentie vinden dan plaats van 3 tot 5 december 2024.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie