Spraakbesturing voor industriële toepassingen

Spraakbesturing

Spraakbesturing is booming: Alexa, Siri en andere laten zien wat er allemaal mogelijk is. Ook industriële toepassingen kunnen profiteren van deze technologie voor het intuïtief en handsfree besturen van apparaten en systemen die worden gebruikt voor het automatiseren van bijvoorbeeld complexe processen, of in medische apparatuur. Voor dergelijke toepassingen is vicCONTROL, de embedded spraakbesturingsoplossing van voice INTER connect, beschikbaar in 30 talen, waaronder de Scandinavische en de Benelux talen. De oplossing is eenvoudig te integreren, gebruikersvriendelijk en voldoet aan de strengste normen op het gebied van veiligheid en gegevensbescherming. De spraakverwerking gebeurt volledig lokaal, zonder internetverbinding.

vicCONTROL is het resultaat van meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van communicatie, audiosignaalverwerking en spraakbesturing. De oplossing is beschikbaar als softwarepakket (vicCONTROL industrial) voor installatie in de vele embedded systemen op basis van ARM of X86, of als een kit die zowel uit hardware als software bestaat. Ondersteund worden alle noodzakelijke functies, variërend van activering via wake words tot herkenning van spraakcommando’s op basis van Natural Language Understanding (NLU) en besturing van elke functie van de doeltoepassing via het MQTT protocol. Real-time mogelijkheden, AI-gebaseerde semantische analyses en geavanceerde algoritmen voor beamforming en ruisonderdrukking zorgen voor maximaal gebruiksgemak en optimale audiokwaliteit. Bovendien kan vicCONTROL industrial audiofeedback genereren in de vorm van aanwijzingen of tekst-naar-spraak voor spraakweergave.

Snelle en eenvoudige integratie van spraakbesturing in lokale taal

Binnen de vicSDC ontwikkelomgeving kunnen aangepaste vicCONTROL industriële spraakapplicaties snel en eenvoudig worden gecreëerd. In de GUI-gebaseerde webtool kunnen spraakdialogen worden aangemaakt en verzameld voor alle besturingssystemen. Meer dan 30 nationale talen zijn beschikbaar, waaronder Noors (Bokmål), Zweeds, Fins en Deens, evenals de talen van de Benelux-landen. De uitgebreide parametriseringsfuncties van de spraakherkenner en de open systeemarchitectuur zorgen ervoor dat deze optimaal kan worden aangepast aan individuele eisen. Dankzij de uitgebreide beamforming-technieken werkt spraakbesturing ook in rumoerige omgevingen.

Strengste normen voor veiligheid en gegevensbescherming

De privé-accounts op de server die Voice INTER connect in Duitsland host bij het creëren van de spraakdialogen, voldoen aan de strengste normen op het gebied van veiligheid en dataprivacy. De verwerkte spraaktoepassingen worden vervolgens geïmplementeerd op de doelhardware. Daar zijn ze off-line en kunnen ze lokaal worden uitgevoerd zonder dat daarvoor een internetverbinding nodig is. Gevoelige informatie en ingevoerde spraakgegevens blijven binnen het spraakbestuurde apparaat, net als het aantal interacties, enz.

vicCONTROL go – spraakbesturing via plug-and-play

Naast vicCONTROL als industriële softwareoplossing, biedt voice INTER connect ook een op DSP gebaseerde hardwaremodule, waarmee spraakbesturing in elk product kan worden geïmplementeerd. vicCONTROL go is een board van slechts 3 x 6 cm, waarmee apparaten en systemen via een seriële interface of GPIO zonder extra ontwikkelingsinspanningen kunnen worden bestuurd. De kleine hardwaremodule kan snel en eenvoudig worden ingesteld met behulp van een PC-tool en vereist ook geen internetverbinding. vicCONTROL go is beschikbaar in dezelfde 30 landstalen als vicCONTROL industrial. In tegenstelling tot de industriële versie is de module echter alleen geschikt voor spraakbesturingscommando’s die niet meer dan één parameter bevatten. De module biedt echter extra aanstuurbare GPIO’s waarmee sensoren en actuatoren met de spraakbesturing kunnen worden gecombineerd.

Vele potentiële industriële en consumententoepassingen

De toepassingsmogelijkheden van vicCONTROL zijn vrijwel onbeperkt: als handige besturingsoptie voor huishoudelijke apparaten, voor industriële systemen waar handschoenen en werkprocessen besturen moeilijk maken, of op medisch terrein, waar belangrijke gebeurtenissen kunnen worden geactiveerd en functies kunnen worden gedocumenteerd met spraak, zonder handen of ogen van de lopende activiteit af te halen.

Ondersteuning vanaf eerste concept tot serieproductie

voice INTER connect ondersteunt klanten vanaf het eerste concept van hun voice-control oplossing tot en met de integratie en ontwikkeling van spraakdialogen, de selectie van hardwarecomponenten en de overgang naar serieproductie. Het voice INTER connect bedrijf heeft een track record van meer dan 20 jaar ervaring en kan bogen op talrijke succesvolle projecten in sectoren als de automobielindustrie, automatisering en medische technologie. Het werkt samen met bekende internationale fabrikanten van embedded systemen en industriële PC’s.

Meer informatie

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.


Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie