Softing’s interface verzorgt toegang Emerson’s AMS Instrument Inspector

Instrument Inspector

Softing’s mobilLink Power interface kan nu worden gebruikt met Emerson’s AMS Instrument Inspector

mobiLink Power, Softing’s multiprotocol interface voor inbedrijfstelling en onderhoud van veldapparatuur in de procesautomatisering, kan nu worden gebruikt met Emerson’s AMS Instrument Inspector voor toegang tot Foundation Fieldbus apparatuur.

mobiLink Power vereenvoudigt mobiele toegang tot veldapparatuur voor operators in de procesindustrie en ondersteunt de drie meest gebruikte communicatieprotocollen: HART, Foundation Fieldbus (FF) en PROFIBUS PA. Het heeft een geïntegreerde voeding, waardoor er geen extra componenten nodig zijn bij gebruik in workbench toepassingen. Een FDI CommServer (Field Device Integration Communication Server) is nu beschikbaar voor mobiLink Power, waardoor deze interface nu ook geschikt is voor toegang tot Foundation Fieldbus (FF) apparaten met Emerson’s AMS Instrument Inspector.

AMS Instrument Inspector bouwt voort op Emerson’s streven naar openheid en ondersteuning van de nieuwste apparaat protocol standaards met de levering van een PC gebaseerde HART- en Foundation Fieldbus host die gebruik maakt van FDI technologie. AMS Instrument Inspector biedt een eenvoudige oplossing voor het integreren van apparatuur, waarmee gebruikers makkelijk elementaire configuratietaken kunnen uitvoeren. De uniforme FDI standaard lost het probleem op van het integreren van veldapparatuur met de huidige veelheid aan netwerken, besturingssystemen en regelsystemen, die in de procesindustrie worden gebruikt. FDI biedt een toekomstbestendige oplossing voor uniforme apparaatintegratie voor alle besturingssystemen, veldapparatuur en protocollen.

Volgens Greg Rome, productmanager bij Emerson’s Reliability Solutions: “is Emerson verheugd een RoHS-conforme Foundation Fieldbus oplossing te kunnen bieden door de integratie van Softing’s mobiLink Power, dat gebruik maakt van FDI technologie.”

“Door het gebruik van mobiLink Power met AMS Instrument Inspector mogelijk te maken, bouwen we voort op ons streven naar maximale flexibiliteit voor gebruikers bij de toegang tot veldapparatuur,” aldus Thomas Hilz, VP Strategic Accounts bij Softing.

Meer informatie

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Procesindustrie - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.