IO-Link-Master-technologie voor sensorintegratie en datatransparantie

77
IO-Link-Master

IO-Link-Master maakt integratie met de cloud

Met de Sensor Integration Gateway SIG200 introduceert SICK een IO-Link-Master die de toegang tot IO-Link-technologie en Industrie 4.0-toepassingen wel heel betaalbaar maakt. De gateway koppelt niet alleen IO-Link-sensoren met gangbare PLC-omgevingen, maar maakt ook de integratie met informatiesystemen op enterpriseniveau – lees: de cloud – mogelijk.

Parametrering en programmering

Voor de parametrering en configuratie van de IO-Link-sensoren die op de SIG200 zijn aangesloten, maakt u gebruik van de uniekge geïntegreerde webserver of van de SICK-configuratiesoftware SOPAS ET (parametrering gaat dan via USB of ethernet). Dankzij de krachtige logicaeditor met handige drag & drop-functionaliteit maakt u voor elke toepassing eenvoudig een systeemtaak aan (tot maximaal 20 logicablokken). De editor wijst zich vanzelf. U kunt er zonder softwarekennis mee aan de slag, wat u veel tijd bespaart.

Industrie 4.0-proof dankzij Dual Talk

De SIG200 biedt dankzij Dual Talk twee parallelle communicatiekanalen. Enerzijds kunnen via verschillende veldbusprotocollen digitale ingangen of IO-link-signalen van meerdere sensoren worden geregistreerd, gecombineerd, geëvalueerd en overgedragen. Anderzijds is via REST-API gegevensoverdracht naar de cloud of met een willekeurige Industrie 4.0-toepassing mogelijk. Deze parallelle communicatie brengt bijvoorbeeld ook statusmonitoring en voorspellend onderhoud van sensoren binnen handbereik.

Kerninformatie:

  • Sensor Integration Gateway voor eenvoudige instap in IO-Link-technologie en Industrie 4.0
  • Met 4 configureerbare IO-Link-Master-poorten (standaard I/O of IO-Link)
  • Eenvoudige parametrering via geïntegreerde webserver of via SOPAS-ET gebruikers-software (met behulp van USB- of ethernetaansluiting)
  • Krachtige logicaeditor, bereikbaar via webserver of SOPAS ET
  • Dual Talk: één communicatiekanaal voor de besturing (twee netwerkaansluitingen voor PROFINET/EthernetIP/EtherCAD), één kanaal voor cloudtoepassingen (REST-API maakt data van SIG200 en aangesloten sensoren beschikbaar)
  • Toepassingsmogelijkheden: bijvoorbeeld voor aansluiting van meerdere sensoren via één kabel of voor het maken van een brug tussen IO-Link en veldbussysteem

Meer informatie

Lees ook:
IoT, industry 4.0 en cybersecurity
Klik in productieprocessen is het hetzelfde als klik
Geavanceerde objectdetectie voor outdoorsituaties
Draadloze netwerkoplossing voor gedigitaliseerde productie

close

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Logo IndustrieVandaag
Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.