Snelheidsregelventiel met zeer hoog debiet

Snelheidsregelventiel

Snelheidsregelventiel SMC (AS-X778-serie) met zeer hoog debiet

Pneumatische toepassingen waarbij de cilinders een groot volume hebben of bijzonder snel moeten worden verplaatst, hebben een hoog debiet nodig voor het regelen van de perslucht. Bovendien moet de installatietijd beperkt zijn, ook vanwege een hoge beschikbaarheid. SMC heeft daarom haar AS-serie snelheidsregelventielen uitgebreid met de AS-X778-serie die een bijzonder groot debiet mogelijk maakt.

Pick & place-toepassingen, klem- en hefsystemen worden overal in de industrie toegepast waar bijvoorbeeld cilinders met een groot volume en een lange slag worden gebruikt of waar de werking is gebaseerd op cilinders met een hoge snelheid. Hiervoor moet een voldoende hoog volume van de persluchtstroom mogelijk zijn.

Meer debiet

Ten opzichte van de vorige versie snelheidsregelventiel is de openingsdiameter vergroot van 3 tot 6,4 mm. Dit maakt een maximaal debiet van 1.000 l/min (ANR) mogelijk bij een buitendiameter van de slang van 8 of 10 mm en een inlaatdruk van 0,5 MPa. Dit komt overeen met ongeveer 3,8 maal het debiet van het vorige model (AS-2201-F). Bij gebruik van een aangesloten slang met een buitendiameter van 6 mm, bereikt het maximale debiet bij dezelfde inlaatdruk van 0,5 MPa een waarde van 700 l/m (ANR). Dankzij de regeling als smoorventiel wordt het snelheidsverlies tijdens de beweging van de zuiger extra beperkt. Dat is zeer gunstig bij toepassingen met hoge snelheden.

Sterke serie met installatie in een mum van tijd

Het snelheidsregelventiel uit de AS-X778-serie heeft een R1/8 schroefdraad en is verkrijgbaar in compacte afmetingen van 10,4 x 32,1 x 36,4 mm (Ø 6 mm), 13,2 x 33 x 36,4 mm (Ø 8 mm) en 15,9 x 37 x 35,7 mm (Ø 10 mm), afhankelijk van de diameter van de slang. Terwijl de minimale werkdruk slechts 0,1 MPa bedraagt, is een maximale werkdruk tot 1,0 MPa mogelijk. Bovendien kan de installatie van dit model zonder verdere stekkerverbindingen worden uitgevoerd. De montage verloopt snel en eenvoudig, waardoor de stilstandtijd bij vervanging of onderhoud gering is. Een breed assortiment slangmaterialen (polyamide, zacht polyamide, polyurethaan, FEP, PFA) maakt deze oplossing geschikt voor uiteenlopende toepassingen en omgevingen – van machinebouw en de automobielsector tot de verpakkings- en houtindustrie.

Meer informatie

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie