Smart Glasses voor atex omgevingen en industrieel gebruik

Smart Glasses

Op de roadmap richting Industrie 4.0 zijn er nog enkele witte vlekken te bespeuren. Dat is bijvoorbeeld het geval voor productie-installaties in gevaarlijke omgevingen. De eisen rond robuustheid en explosiebeveiliging zijn er hoog, het terrein kan uitgestrekt zijn en de connectiviteit is vaak beperkt. Maar zelfs in gevaarlijke gebieden zorgen de intrinsiek veilige slimme componenten van ECOM Instruments – een merk van Pepperl+Fuchs – voor een verbreding van de mogelijkheden.

Kijken door de ogen van de mobiele werknemer: Smart Glasses voor atex omgevingen en industrieel gebruik

Hoge camerakwaliteit en betrouwbare communicatiefuncties gecombineerd in een ergonomisch design: Met de Visor-Ex 01 smart glasses van ECOM Instruments krijgen mobiele werknemers een krachtig hulpmiddel voor alle taken die hands-free uitgevoerd moeten worden en continue communicatie vereisen. Het systeem maakt gebruik van de ECOM Smart-Ex 02 smartphone voor explosiegevaarlijke omgevingen als processor en een zakunit voor de stroomvoorziening en vormt zo een intelligent ecosysteem, gecreëerd voor een breed scala aan toepassingen in de industriële sector.

De drie geïntegreerde camera’s in de smart glasses veranderen de smart wearable in een bionisch oog. Twee 16-megapixelcamera’s zijn centraal geplaatst om het natuurlijke gezichtsveld van de drager in kaart te brengen – zodat bijvoorbeeld ondersteuning op afstand kan geleverd worden. Zo ziet men wat er gebeurt vanuit dezelfde hoek en hetzelfde perspectief als de mobiele medewerker. Een secundaire camera biedt een 6x optische zoom voor zoomen zonder kwaliteitsverlies en het scannen van barcodes en QR-codes.

Veelzijdige tablet voor industriele en explosiegevaarlijke omgevingen

De intrinsiek veilige Tab-Ex 03 DZ2-tablet is voorzien van Android 11, een groot scherm en ook een groter RAM-geheugen en externe opslag in vergelijking met eerdere modellen. De enterprise editie van Samsung Knox zorgt voor een hoge graad van gegevens- en apparaatbeveiliging. De tablet, die gebaseerd is op de Samsung Galaxy Tab Active3, is eenvoudig te bedienen met handschoenen of met de S Pen stylus.

De 13-megapixelcamera van de smart glasses zorgt voor het maken van foto’s en video’s en de front camera heeft een resolutie van 5 megapixels. De geïntegreerde Google ARCore maakt de tablet geschikt voor augmented reality-toepassingen in Industrie 4.0, bijvoorbeeld voor productiebeheer of voorspellend onderhoud. Daarnaast zorgt een individueel programmeerbare knop voor onder meer snelle en efficiënte alarmen, noodoproepen of push-to-talk (PTT) functies die zorgen voor maximale veiligheid en bereikbaarheid van medewerkers op elk gewenst moment.

ECOM Instruments

Het Pepperl+Fuchs merk ECOM Instruments is internationaal één van de topbedrijven in het segment van holistische oplossingen voor mobile computing en industriële communicatie in omgevingen met explosiegevaar. Als pionier in de sector speelt ECOM al sinds 1986 een sleutelrol bij de ontwikkeling van explosiebeveiliging voor mobiele apparatuur.

Meer informatie

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie