Slimme zoekmachine voor COVID-19-onderzoek

Zoekmachine voor COVID-19

De op technologie gebaseerde, datagestuurde zoekmachine voor COVID-19 vergelijkt patiëntenprofielen met alle onderzoeken.

Antidote Technologies, een digitaal bedrijf dat zich bezighoudt met patiëntenbetrokkenheid en strategische partnerschappen heeft met het volledige ecosysteem van de klinische ontwikkeling, kondigde vandaag aan de zoekmachine voor COVID-19 te hebben toegevoegd aan Antidote Match™, het eigen geavanceerde platform voor het zoeken naar klinische onderzoeken. Voor het eerst kunnen mensen de zoekmachine van Antidote gebruiken om snel te worden gematcht met klinische onderzoeken naar verbindingen die gericht zijn op behandeling en preventie van COVID-19.

Antidote Match is de eerste zoekmachine voor COVID-19 voor het matchen van onderzoek die gebruik maakt van gestructureerde geschiktheidscriteria (met behulp van zowel de gangbare als op maat gemaakte ontologieën) en gepatenteerde algoritmen om te onderzoeken of een patiënt in aanmerking komt voor een bepaald onderzoek. Bij het zoeken naar COVID-19-onderzoeken beantwoorden patiënten een aantal vragen over hun gezondheid en de Antidote Match-zoekmachine doorloopt vervolgens alle COVID-19-onderzoeken in ClinicalTrials.gov, ongeacht de locatie, om de patiënten aan het juiste onderzoek te koppelen.

De zoekmachine voor COVID-19 van Antidote is beschikbaar op de website van Antidote en op de websites van 250+ patiëntenverenigingen, waar Antidote het zoeken naar klinische onderzoeken faciliteert. “Antidote is een geweldige hulpbron voor families die op zoek zijn naar duidelijke, betrouwbare informatie over klinisch onderzoek, maar ook voor wetenschappers die hopen het traject naar nieuwe en effectievere behandelingen te versnellen”, vertelt Michael Buckley, Vice President Public Affairs van de BrightFocus Foundation.

Van oudsher is medisch onderzoek een langzaam proces – na de eerste ontdekking duurt het gemiddeld tien jaar voordat een geneesmiddel bij de apotheek op het schap staat.1 “Op dit moment heeft de wereld geen tien jaar,” aldus Laurent Schockmel, CEO van Antidote. “COVID-19-onderzoek is urgent, en we moeten alle mogelijke wegen bewandelen om het onderzoek te versnellen. Daarom stelt Antidote deze gratis zoekmachine voor COVID-19 ter beschikking aan iedereen. Het is heel eenvoudig: hoe meer patiënten zoeken en zich inschrijven, hoe sneller medisch onderzoek kan leiden tot doorbraken in de behandeling en preventie van COVID-19”.

Over Antidote

Antidote is een digitaal gezondheidsbedrijf met als missie medisch onderzoek te versnellen. In een wereld waar tachtig procent van het klinische onderzoek vertraging oploopt of stopgezet wordt door een gebrek aan deelnemers, gebruikt Antidote precisie-wervingsinstrumenten om de juiste patiënten met de juiste onderzoeken te matchen.2 Antidote vindt de juiste balans tussen technologie en de menselijke maat om patiëntenbetrokkenheid van hoge kwaliteit te leveren door de integratie van datagestuurde technologieën, digitale expertise, diepgaande domeinervaring, een divers partnernetwerk en gepersonaliseerde patiënten- en site-diensten. Antidote werd opgestart onder de naam TrialReach en is gevestigd in de VS en het VK.

Referenties

  1. PhRMA. (2015). Biopharmaceutical Research & Development: The Process Behind New Medicines [whitepaper].
  2. Hargreaves, B. (2016, March). Clinical Trials and their Patients: The Rising Costs and How to Stem the Loss. Pharmafile.

Lees ook:
Wat heeft de innovatieve maakindustrie nodig?
Coronavirus maatregelen voor behoud banen en economie

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie