Nieuwe Sitrans LR500: geavanceerde radar niveausensor

Sitrans LR500

De Sitrans LR500-serie is een geavanceerde radar niveausensor ontwikkeld door Siemens, bedoeld voor nauwkeurige metingen in diverse industriële omgevingen. Met een 80 GHz frequentie biedt deze sensor een uiterst smalle stralingshoek en een indrukwekkend meetbereik tot 120 meter, waardoor het een ideale oplossing is voor volledige procesbeheersing.

De precisie van de Sitrans LR500 is opmerkelijk, met een meetnauwkeurigheid tot 1 mm over het gehele bereik. Deze nauwkeurigheid is van groot belang voor bedrijven die afhankelijk zijn van precieze gegevens om hun voorraadbeheer en productieprocessen te optimaliseren. Door zijn hoge meetnauwkeurigheid kan de sensor bijdragen aan een efficiënter gebruik van grondstoffen en energie, wat resulteert in een duurzamere bedrijfsvoering.

Bovendien is de Sitrans LR500 ontworpen om te functioneren onder extreme procesomstandigheden. Het kan effectief werken in temperaturen variërend van -196 ˚C tot 250 ˚C, wat het geschikt maakt voor een breed scala aan industriële toepassingen, van chemische verwerking tot voedselproductie.

De sensor is uitgerust met geavanceerde functies zoals procesintelligentie, antenne vervuilingsonderdrukking, limietbewaking, en diagnostiek. Deze functies zorgen voor een gedetailleerde analyse en controle over het productieproces, ongeacht de aard van het medium – vast, vloeibaar, extreem heet, ijskoud of agressief.

Het gebruik van de Sitrans LR500 leidt tot verbeterd voorraadbeheer en verhoogt de duurzaamheid van de bedrijfsvoering. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de nauwkeurige metingen die productverspilling verminderen en onbedoelde overstromingen van silo’s of tanks helpen voorkomen. Dit draagt niet alleen bij aan kostenefficiëntie maar zorgt ook voor een veiligere werkomgeving voor operators.

Met de Sitrans LR500 biedt Siemens een oplossing die niet alleen de efficiency en duurzaamheid van industriële processen verbetert, maar ook bijdraagt aan een veiligere en betrouwbaardere werkomgeving.

Meer informatie over deze radar niveausensor bij Siemens

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Procesindustrie - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.