Siemens en Actemium sluiten partnership voor Opcenter

Opcenter Siemens EcoTech

Siemens en Actemium hebben een partnership gesloten voor het MES/MOMS-portfolio Opcenter van Siemens. Actemium gaat Opcenter implementeren bij maakbedrijven in de Benelux met als doel hun digitale transformatie te versnellen.

Als partners in industriële automatisering bedienen Siemens en Actemium al jaren toonaangevende bedrijven in diverse markten. Het MES/MOMS-partnership creëert nieuwe mogelijkheden. “Wij kunnen voortaan productiebedrijven van sensor tot software begeleiden in hun digitale transformatie, waardoor ze hun kostenefficiëntie en kwaliteit verbeteren en hun wendbaarheid verhogen”, zegt Roland Pluym, Client Manager bij Actemium.

MES/MOMS-specialist

De behoefte van de industrie aan digitaliseringsoplossingen is groot. Digitalisering helpt bedrijven flexibel in te spelen op veranderende marktomstandigheden, verspilling te voorkomen, doorlooptijden te verkorten, kwaliteitsissues inzichtelijk te krijgen en de planning te verbeteren. MES/MOMS-systemen zijn de basis voor de digitale transformatie. Hierin worden alle data uit de productieomgeving verzameld voor analyse en optimalisatie. Actemium is wereldwijd een ervaren speler op het gebied van MES/MOMS. Pluym: “Wij werken met MES/MOM-systemen van diverse leveranciers. Opcenter van Siemens is complementair aan wat we al bieden en versterkt onze positie als MES/MOMS-specialist in de maakindustrie.”

Eén platform

Van oudsher past Actemium veel PLC– en SCADA-technologie van Siemens toe. Pluym: “Door het partnership voor Opcenter kunnen wij hier bovenop intelligente Siemens-software implementeren die alles in de fabriek orkestreert. Zo helpen wij onze klanten continu te optimaliseren en vanuit één platform de stap te zetten naar Industry 4.0.”

Ervaren partner

“We zijn blij met Actemium als partner voor Opcenter”, aldus Patrick Fokke, Vice President & Managing Director bij Siemens Digital Industries Software. “Wij werken al jaren succesvol samen rond industriële automatisering. Actemium heeft als system integrator diepgaande kennis van MES/MOMS-systemen en de integratie ervan in productieprocessen. Met onze MES/MOMS-oplossing Opcenter kunnen zij maakbedrijven begeleiden gedurende hun digital journey.”

De digitaliseringsdeskundigen van Actemium worden door Siemens getraind in Opcenter. Naast de implementatie van deze MES/MOMS-oplossing helpt Actemium klanten ook met cybersecurity, data warehousing, data analytics en connector operator oplossingen.

Meer informatie

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.


Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Productie industrie - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.