Schakelkastvoedingen concept wereldwijd inzetbaar

Schakelkastvoedingen Murrelektronik

Schakelkastvoedingen concept voor alle machines en systemen – ongeacht hun locatie

Bedrijven die machines naar internationale markten exporteren, moeten verschillende concepten voor schakelkastvoedingen creëren. De eisen die aan stuurstroomcircuits worden gesteld kunnen sterk verschillen als de machines en systemen zijn ontworpen om in verschillende regio’s in de wereld te functioneren. Murrelektronik biedt nu een concept voor schakelkastvoedingen dat standaard kan worden gebruikt in alle machines en systemen wereldwijd – ongeacht hun locatie.

Installeren van het besturingscircuit in verschillende markten

Bedrijven die machines naar internationale markten exporteren moeten op veel zaken letten. Afhankelijk van de markt moeten ze andere producten gebruiken, verschillende bedradingsconcepten gebruiken en/of andere methoden om de netspanning te beveiligen. Maar zeker ook op de hoogte zijn van een grote verscheidenheid aan internationale normen en specificaties. Levering aan internationale markten maakt de dagelijkse installaties dus complex.

Overal ter wereld te gebruiken

Murrelektronik biedt de oplossing voor deze uitdaging. Het wereldwijd inzetbare concept voor schakelkastvoedingen van Murrelektronik volgt een uniform ontwerp. De producten hebben de goedkeuringen en certificeringen die nodig zijn. Ze zijn ontwikkeld en getest om perfect samen te werken. Deze oplossing voldoet aan internationale normen zodat de machine of systeem overal ter wereld kan worden gebruikt. Hiermee vereenvoudig je de engineering en creëer je een flexibele standaardoplossing met dezelfde elektrische componenten; modulair en flexibel.

Voordelen van het wereldwijd inzetbare voedingsconcept van Murrelektronik:

  • Verminder het aantal benodigde producten.
  • Werknemers hoeven maar met één systeem vertrouwd te zijn in plaats van met vele.
  • Verkort de engineeringtijd.
  • NEC-klasse 2-circuits beperken de goedkeuringstijd (door de keuringsinstantie) en het aantal verschillende stuurstroomcircuits tot een minimum.
  • Conclusie: materiaalkosten en installatietijd worden geoptimaliseerd.

Twee concrete voorbeelden

Kleine machine met een laag stroomverbruik
Gebruik een Mico Pro® met geïntegreerde 1-fase voeding: Mico Pro® modules met NEC klasse 2 uitgangen beschermen circuits tot max. 100 VA.  Alles dat is verbonden met deze circuits hoeft niet UL gecertificeerd te zijn in verband met de NEC Klasse 2 certificatie. Door Mico Pro® stroombewakingssysteem met geïntegreerde voeding in te zetten zijn er minder UL-certificeringen nodig.

Grotere machine met hogere vermogensbehoefte
Combineer een 3-fase Emparro 40A voeding met Mico Pro®: Mico Pro stroombewakingsmodules beschermen op de machine gemonteerde I/O-modules, aangesloten met een M12-connector.

Zelf aan de slag?
Download gratis alle technische specs in de whitepaper en circuitvoorbeelden in het EPLAN diagram. Download hier>>

Lees ook:
Aandrijfsysteem online berekenen
Programmeerbare DC-voedingen

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie