Programmeerbare DC-voedingen

programmeerbare DC-voedingen

Programmeerbare DC-voedingen uitgebreid met 2,7 kW en 3,4 kW

TDK Corporation (TSE 6762) meldt dat de GENESYS+™ serie programmeerbare DC-voedingen is uitgebreid met uitvoeringen die een vermogen hebben van 2,7 kW en 3,4 kW. Deze voedingen kunnen werken met enkelfase- (175-265 VAC) of driefase (342-460 VAC of 342-528 VAC) in-gangsspanningen, wat het wereldwijd gebruik ervan vergemakkelijkt. Ze kunnen worden gebruikt in een laboratorium en zijn inzetbaar bij het testen van componenten, het testen in automotive en lucht- en ruimtevaart, bij de vervaardiging van halfgeleiders, het simuleren van zonnepanelen en batterijen, galvaniseren en waterbehandeling.

De twintig nieuwe modellen zijn gespecificeerd voor 0 V tot 10 V, 20 V, 30 V, 40 V, 60 V, 80 V, 100 V, 150 V, 300 V en 600 V, met uitgangsstromen van 0-4,5 A tot 0-340 A. Alle modellen kunnen werken bij constante stroom, constante spanning of constant vermogen. Tot zes voedingen kunnen parallel worden aangesloten met een geavanceerd zelfconfigurerend master/slave-systeem dat een dynamische belastingsrespons en rimpel- en ruiskarakteristieken biedt die vergelijkbaar zijn met die van een enkele voeding.

De GENESYS+™ 2,7 kW en 3,4 kW uitvoeringen hebben een 1U hoge 19” (483 mm) rekmonteerbare behuizing. Ze wegen minder dan 6,25 kg, wat ze gemakkelijk te hanteren of installeren maakt. De programmeerbare DC-voedingen kunnen optioneel worden uitgerust met een leeg frontpaneel zonder meet- en regelfuncties voor situaties waar toegang voor de gebruiker niet nodig is of moet worden beperkt. Op de voedingen kunnen stoffilters worden vastgeklikt om stofdeeltjes uit de omgevingslucht te weren.

Programmering is gestandaardiseerd voor alle modellen van de GENESYS+™ serie. Dit kan met behulp van de regelknoppen op het frontpaneel, op afstand via LAN (LXI 1.5), USB 2.0 en RS232/485 of via de geïsoleerde analoge regel- en monitoringinterface (0-5 V, 0-10 V). Optionele interfaces zijn GPIB (IEEE488.2) en het Anybus CompactCom interface platform voor EtherCAT, Modbus-TCP en andere nog uit te brengen interfaces. Het softwarepakket bevat onder andere software drivers, een golfvorm generator en een virtuele GUl. Voor de veiligheid zorgen standaard voorzieningen als Safe/Auto Re-Start en Last Setting Memory, alsmede diverse ingebouwde beschermingsfuncties. Andere standaard eigenschappen zijn regeling van de slew-rate van de spanning en stroom, simulatie van de interne weerstand en regeling van de helderheid van het display.

De programmeerbare DC-voedingen hebben een garantietermijn van vijf jaar. Ze zijn veiligheidsgecertificeerd volgens IEC/EN/UL 60950-1 (EN/UL61010-1 pending) en zijn CE-gemarkeerd voor de EMC-, Laagspan-nings- en RoHS-Richtlijnen. De serie voldoet aan de IEC/EN 61326-1 norm voor geleide EMI, uitgestraalde EMI en EMC-immuniteit.

Neem informatie

Meer nieuws over besturings- en netwerksystemen

Over TDK Corporation

TDK Corporation is een toonaangevend elektronicabedrijf met hoofdvestiging in Tokyo, Japan. Het in 1935 opgerichte bedrijf richtte zich aanvankelijk op de verkoop van ferriet, een essentieel materiaal voor de vervaardiging van elektronische en magnetische producten. De portfolio van TDK omvat passieve componenten (zoals keramische-, aluminium elektrolytische- en filmcondensatoren), en magnetische-, HF-, piëzo- en beschermingscomponenten. Ook sensoren en sensorsystemen voor temperatuur en druk, alsmede magnetische en MEMS-sensoren maken deel uit van het productassortiment. Bovendien levert TDK voedingen en energie-apparaten, magnetische koppen en meer. Deze producten worden verhandeld onder de productmerken TDK, EPCOS, InvenSense, Micronas, Tronics en TDK-Lambda. TDK richt zich op hoogwaardige, veeleisende markten als IT- en communicatietechnologie, en automotive-, industriële- en consumentenelektronica. Het bedrijf beschikt over een wereldwijd netwerk van ontwikkel- en productielocaties alsmede verkoopkantoren in Azië, Europa, Noord- en Zuid-Amerika. In het fiscale boekjaar 2019 behaalde TDK een omzet van 12,5 miljard USD en telde wereldwijd circa 105.000 werknemers.

Over TDK-Lambda Corporation

TDK-Lambda Corporation, onderdeel van TDK Corporation, is een toonaangevend bedrijf op het gebied van voedingen dat wereldwijd hoog betrouwbare voedingen voor industriële apparatuur, machines en installaties levert. Vanuit een volledige covering van de keten, van R&D en productie tot verkoop en service, kan TDK-Lambda Corporation aan de meest uiteenlopende eisen voldoen van haar klanten in een vijftal belangrijke marktgebieden: Japan, Europa, Amerika, China en de rest van Azië.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Productie industrie - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.