Samenwerking om veilige en duurzame kunstmatige intelligentie oplossingen te bieden

Kunstmatige intelligentie uit Nederland Kunstmatige Intelligentie in robotica Geschillen Nederlandse bedrijven

De twee ambitieuze partners Scailable en MCS gaan strategisch samenwerken met als doel nog meer organisaties kennis te laten maken met de mogelijkheden van kunstmatige intelligentie (kunstmatige intelligentie/AI). Scailable heeft de gepatenteerde plug & play Scailable AI manager ontwikkeld voor de MCS AI Gateway. Daarnaast hebben zij MCS aangewezen als exclusieve Value-Added Distributeur en Logistics Service Provider. De MCS AI Gateway serie is mede ontwikkeld met Advantech.

De basis voor dit partnership is een gedeelde visie om kunstmatige intelligentie-innovaties naar de ‘EDGE’ te brengen. Dankzij de lichtgewicht Scailable AI-toepassing kan deze lokaal (EDGE) worden uitgevoerd op de MCS AI Gateway. Voor Scailable is deze samenwerking een belangrijke stap voorwaarts om hun EDGE AIoplossingen verder uit te bouwen. Het partnership ondersteunt MCS in haar streven om haar bereik als Managed IoT-expert verder uit te breiden en voorop te lopen in nieuwe technologische IoTontwikkelingen.

Talrijke toepassingen mogelijk

AI en big data zijn nu al niet meer uit het dagelijks leven weg te denken. Bekende kunstmatige intelligentie toepassingen zijn onder andere object- en people detectie, people counting en nummerplaatherkenning (ANPR). Deze toepassingen zijn allemaal mogelijk op de EDGE met de MCS AI Gateway. De EDGE vorm van kunstmatige intelligentie leent zich uitstekend voor industriële en zakelijke toepassingen waarbij bestaande infrastructuur slimmer kan worden gemaakt.

Duurzamer, veiliger, sneller & slimmer

EDGE AI heeft grote voordelen voor het bedrijfsleven vergeleken bij Cloud AI. Ten eerste is het duurzamer. Bestaande hardware zoals IP-camera’s kunnen gebruikt blijven worden. Daarnaast is het goedkoper, want er zijn geen verborgen kosten voor de cloud. Ten derde is het veiliger omdat de AI applicaties lokaal draaien. Als laatste is het ook sneller. Dit omdat de gegevens direct worden verwerkt in de speciale gateways.

Samenwerken is succes

John van Nijnatten, directeur MCS, over de samenwerking: “Steeds vaker kregen wij vragen over slimme toepassingen voor de mobiele gateways en routers die wij leveren. Met de Scailable AI Manager zijn de toepassingen nagenoeg onbeperkt geworden. De eerste roll-outs zijn dan ook al aan de gang. Hierbij is de integratie die wij kunnen maken met IP-camera’s en talrijke IoT-platformen heel waardevol voor onze klanten.”

Maurits Kaptein, CEO Scailable: “Onze gepatenteerde software maakt het mogelijk om geavanceerde kunstmatige intelligentie modellen zeer efficiënt en energiezuinig uit te voeren op EDGE devices. Bij het leveren van specifieke EDGE AI-toepassingen, zoals het tegengaan van valse alarmen op mobiele beveiligingsmasten, vertrouwen wij op een uitgebreid ecosysteem. MCS speelt hierin een zeer grote rol: MCS kent de markt en is in staat om op grote schaal, voor grote aantallen devices, de delivery, staging, en configuratie van de oplossing te realiseren. Samen maken wij de voordelen van EDGE AI voor iedereen toegankelijk.”

Smart Week of IoT

Wil je meer weten over de Scailable AI-oplossing in combinatie met de MCS AI Gateway? Schrijf je gratis in voor de Smart Week of IoT. Op 27 september zullen MCS, Scailable en eindgebruiker Videoguard de AI-oplossing uitgebreid toelichten en de voordelen laten zien.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Dossier - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.