Blockbax en MCS gaan intensieve Managed IoT samenwerking aan

Managed IoT

Na de digitalisering van mensen en werkplekken, zitten we inmiddels volop in de transitie om ook ‘dingen’ te digitaliseren. Deze Internet of Things (IoT) ontwikkeling wordt ondertussen omarmd door steeds meer bedrijven. Blockbax en Managed IoT expert MCS slaan de handen ineen om nog meer organisaties kennis te laten maken met IoT-toepassingen.

MCS draagt zorg voor de technische netwerkoplossing en het meetbaar maken van de data. Blockbax vult de IoT-oplossing aan door het inzichtelijk maken van deze data in hun IoT-platform met real-time analyses. Hierdoor kunnen gebruikers in één oogopslag betekenisvolle conclusies trekken en acties ondernemen. Nieuwe mogelijkheden zoals Smart Energy en Smart Industry liggen door deze samenwerking binnen handbereik voor ondernemingen.

De basis voor de samenwerking is een gedeelde visie op IoT-innovaties die van grote invloed zijn op organisaties. Voor Blockbax is deze strategische samenwerking een belangrijke stap voorwaarts om hun missie om organisaties slimmer, efficiënter en duurzamer te maken, verder uit te bouwen. Het partnership ondersteunt MCS in haar streven om haar bereik als Managed IoT-expert verder uit te breiden en haar slimme technische oplossingen in te zetten om processen slimmer en efficiënter te maken.

Met deze samenwerking combineren Blockbax en MCS hun specialistische vak- en sectorkennis. Zo kunnen zij organisaties die IoT willen implementeren in hun (core) business nog beter van dienst zijn.

Bedrijfsambities vervullen door IoT

IoT is niet meer weg te denken uit onze samenleving. Steeds meer dingen, apparaten, gebouwen en werkplekken worden slim gemaakt en verbonden met internet. De basis vormt altijd een goed netwerk. Door een Private IoT-netwerk met sensoren krijgen organisaties steeds meer nieuwe inzichten. De sensordata wordt gevisualiseerd in een IoT-platform met overzichtelijke grafieken en dashboards. De data kan in één oogopslag geanalyseerd en beheerd worden door gebruikers. Hierdoor kunnen zij snel betekenisvolle conclusies trekken en alarmeringen koppelen aan datawaardes wanneer deze een zelf-ingestelde grens passeren.

De inzichten die sensordata geven aan gebruikers kunnen zo zorgen voor het behalen van een voorsprong op concurrenten. Veel IoT-toepassingen zijn daarnaast schaalbaar. Hierdoor worden kosten gereduceerd en de productiviteit verhoogd. Ook het verbeteren van klanttevredenheid kan worden gerealiseerd door het implementeren van IoT.

Managed IoT – Samen kom je verder

Bas Piek, commercieel directeur MCS, over de samenwerking: “Ik ben erg blij met deze samenwerking. Blockbax heeft op unieke wijze een analytisch platform ontwikkeld dat grote en kleine organisaties in staat stelt om schaalbaar Managed IoT-oplossingen uit te rollen en de data overzichtelijk te visualiseren en te analyseren. Hierdoor komen gebruikers tot betrouwbare managementinformatie. Een in Nederland ontwikkeld platform om trots op te zijn.”

Dennis van den Bos, medeoprichter van Blockbax: “Ook wij zijn erg blij met deze samenwerking. MCS en Blockbax hebben een soortgelijke visie: complexe techniek simpel maken. MCS past deze visie toe op totaaloplossingen op het gebied van hardware en sensoren waarmee het naadloos aansluit op ons Low Code IoT Platform. Deze samenwerking stelt ons in staat end-to-end IoT-oplossingen te leveren en zo klanten compleet te ontzorgen.”

Meer informatie bij MCS

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie