Samenwerking om ontwikkeling elektromechanische systemen te versnellen

Elektromechanische systemen

Dassault Systèmes integreert zijn 3DEXPERIENCE-platform voor mechanische ontwerpen met de Cadence Allegro-ontwerpomgeving voor elektronische schakelingen. Klanten kunnen daardoor virtual twins van elektromechanische systemen ontwerpen. Daarmee ontstaan talloze mogelijkheden voor het modelleren, ontwerpen en simuleren van elektromechanische systemen. Ook maken deze virtual twins een geïntegreerd product lifecycle management mogelijk.

De gezamenlijke oplossing is met name relevant voor bedrijven in verticale markten, zoals hightech, transport en mobiliteit, industriële apparatuur, ruimtevaart, defensie en de gezondheidszorg. Met deze multidisciplinaire oplossing kunnen klanten een volledig geïntegreerd systeemontwikkelingsproces opzetten. Dat maakt de integratie en optimalisatie van elektromechanische systemen mogelijk. Dat leidt tot betere prestaties, grotere betrouwbaarheid, een betere produceerbaarheid en een flexibele levering, tegen lagere kosten.

Dassault Systèmes en Cadence werken al nauw samen met meerdere toonaangevende klanten die deze gezamenlijke oplossing toepassen in hun productieomgeving.

Holistisch virtueel model

De integratie van Cadence Allegro en het 3DEXPERIENCE-platform levert virtual twins op waarmee de elektronische en mechanische levenscyclus van een product of systeem kan worden geïntegreerd en beheerd. Ook maakt het de analyse van bijbehorende bedrijfsprocessen mogelijk. Dit holistische virtuele model biedt een compleet en realtime beeld van elektrische, elektronische en mechanische simulatie, productie en de bijbehorende supplychain. Daarmee kan de gehele levenscyclus worden geoptimaliseerd op basis van ‘what if’-simulaties.

Producten en diensten zijn steeds meer onderling verbonden en intelligent. Dat zorgt voor gepersonaliseerde ervaringen die de kwaliteit van leven verbeteren. In deze dynamische context moeten bedrijven snel elektronische systemen ontwikkelen die veilig en kwalitatief zijn, en vanaf de eerste ingebruikname voldoen aan de verwachtingen van klanten. Het is hiervoor noodzakelijk dat producten als één geheel kunnen worden ontwikkeld, en niet als losse elektronische of mechanische systemen die pas in een later stadium met elkaar worden geïntegreerd. Alleen zo is de complexiteit van elektronische systemen beheersbaar, en kunnen leveranciers tegemoetkomen aan eisen op het gebied van de kosten en een snelle time-to-market.

Complexe producten

“Elke branche heeft te maken met complexe producten die het gevolg zijn van elektrificatie, security, connectiviteit, duurzaamheid, artificial intelligence en machine learning, cloud, supplychainuitdagingen, regelgeving en meer”, zegt Tom Beckley, Senior Vice President en General Manager van de Custom IC & PCB Group bij Cadence. “Cadence is de wereldleider in het ontwerpen en analyseren van complexe IP, halfgeleiders, geavanceerde IC-verpakkingen, PCB’s en elektrische systemen. In combinatie met het krachtige 3DEXPERIENCE-platform van Dassault Systèmes hebben klanten nu de mogelijkheid om hun onderneming letterlijk te transformeren, inclusief elektronica, mechanica, productie en levenscyclusbeheer. We zijn enthousiast over onze strategische samenwerking met Dassault Systèmes, die elektromechanische virtual twin-ervaringen mogelijk maakt voor snelle productrealisatie.”

“Met internet verbonden elektronische systemen leggen de lat steeds hoger in alle industrieën in de ‘Experience Economy’. Bedrijven moeten daarom in hun ontwikkelingsprocessen overschakelen van ‘productdenken’ naar ‘ervaringsdenken’. Alleen dan kunnen zij de ervaringen bieden die consumenten wensen en kunnen zij succesvol zijn in deze economie”, zegt Philippe Laufer, Executive Vice President Global Brands, Dassault Systèmes. “Doordat wij nu geïntegreerde virtual twin-ervaringen mogelijk maken, zal onze strategische samenwerking met Cadence tot een revolutie leiden in de ontwikkeling van hoogwaardige elektromechanische systemen.”

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.


Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Productie industrie - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.