Samen werken aan water tijdens vakbeurs Aqua Nederland

Beurs Aqua Nederland vakbeurs kennisprogramma Main Industry technologische industrie uit Zuid-Holland

In maart 2022 is dan eindelijk hét moment voor Aqua Nederland. Met diverse verplaatsingen vanwege COVID-19 opent Evenementenhal Gorinchem haar deuren voor waterprofessionals op 15, 16 en 17 maart.

De aangekondigde versoepelingen tijdens persconferentie van 15 februari zorgen ervoor dat vakbeurzen weer als vanouds door kunnen gaan. Onderwerpen zoals het sluiten van waterketens, het verwaarden van afvalwater en slimme technologieën voor het hergebruik en zuiveren van afvalwater staan bij Aqua Nederland op de agenda. Naast de vertrouwde marktplaats voor nieuwe producten en diensten zet het platform ook flink in op kennisdeling en netwerken op ‘Next Level’ de geheel vernieuwde bovenetage in Evenementenhal Gorinchem.

Uitbreiding Aqua Nederland door nieuwe beurshal ‘Next Level’

De vernieuwde bovenverdieping, Next Level, wordt dé plaats voor kennisproducten, netwerken, advies, innovaties en carrière. Hier zijn onder andere diverse kennistheaters, de Innovatiestraat, de IKN-straat, proefopstellingen van Festo en advies- en ingenieursbureaus ingedeeld. De partners die op Next Level te vinden zijn, zijn onder andere KWR, Evides Industriewater, Royal HaskoningDHV, Sweco Nederland, Siemens, TAUW, ENVAQUA, Water Alliance, NWP, Vandervalk + Degroot BV, M.J. Oomen Moerdijk én meer.

Kennis voor iedere waterspecialist

Om de waterketen ook op inhoudelijk niveau te bedienen worden op Next Level enkele doelgroepgerichte theaters ingericht. Het Watertheater op Aqua Nederland krijgt iedere dag een ander thema: Proceswater Dinsdag, Waterschap Woensdag en Drinkwater Donderdag.

In het bijzonder interessant voor beleidsmakers en specialisten uit de watersector is de grootse inspiratiesessie over ‘herwinning van grondstoffen bij de waterschappen’ dat verzorgd wordt door Energie- en Grondstoffenfabriek en hun partners, met volop mogelijkheden om aansluitend te netwerken. ENVAQUA verzorgt diverse TechTalks o.a. over Legionella en Waterschaarste en Platform DIO geeft met partners inspirerende live demonstraties van diverse software oplossingen.

Het Watertheater: Proceswater Dinsdag, Waterschap Woensdag en Drinkwater Donderdag

Hier vertelt op dinsdag o.a. H2O Biofouling Solutions B.V. over ‘Biomonitoring als tool’ en behandelt RWB Water ‘Chemievrije en Duurzame Koelwaterbehandeling’. Evides Industriewater neemt de luisteraar mee langs ‘de weg van het water’ en DJP De Hoop vertelt vanuit VDH Watertechnology over ‘waterfabriek Eerbeek, retourwater naar de papierfabriek’.

Op woensdag neemt Siemens de Aqua Nederland bezoeker mee in de digitale toekomst, ELIQUO vertelt over slib en biogas en over effluentkwaliteitsverhoging en De Water Zuiveringen Alliantie organiseert een minisymposium waarin diverse onderwerpen worden belicht. Op donderdag geeft Dunea inzicht in hoe drinkwater centraal moet staan bij de inrichting van de fysieke leefomgeving en vertelt Hoppenbrouwers openlijk over de hack die hun bedrijf onlangs trof.

Het Stedelijk Watertheater

Tevens zijn er drie dagen lang kennissessies in het Stedelijk Watertheater met thema’s gericht op o.a. klimaat en rioolbeheer. Zo geeft het instituut voor ondergrondse infrastructuur (IKT) inzichten in vergelijkend onderzoek van renovatietechnieken voor drukleidingen, vertelt ROLAPAC over duurzaam onderhoud in rioolgemalen en zet Circospin zich in voor circulair onderhoud van gemalen. VPdelta presenteert de belangrijkste innovaties voor klimaatadaptatieve steden en GEP Water vertelt over energiewinning uit regenwater.

Innovaties, Fitterijdemonstraties en Proefopstellingen

Tijdens Aqua Nederland worden er ook weer diverse innovaties uitgelicht in de Innovatiestraat op Next Level in samenwerking met Water Alliance. Onder andere Vislift BV, Nijhuis Industries, Waterstromen B.V., Munisense BV en Stadlandwater BV tonen hun nieuwste producten. Op woensdag host Water Alliance de Innovatieborrel met WIS Award innovatie pitches op de Aqua Business Lounge. Op Next Level toont exposant Festo diverse proefopstellingen in de praktijk. Tevens zijn Waterbedrijf Groningen, Waternet en Vitens van de partij om tijdens de spannende Fitterijdemonstraties het vakmanschap ‘fitten’ te tonen aan het publiek.

Samen werken aan watertalent op Aqua Nederland

Ook de watersector kampt met een tekort aan technische geschoold personeel. Vandaar dat hier tijdens de beurs aandacht aan wordt besteed. Samen met KNW, het Koninklijk Nederlands Waternetwerk, wordt een MBO studentenprogramma georganiseerd. Onder andere krijgen de studenten een centraal kennisprogramma en gaan zij in groepjes met opdrachten de beursvloer op.

Bezoek Aqua Nederland gratis

Ervaar de gastvrijheid zelf tijdens Aqua Nederland in Evenementenhal Gorinchem op 15, 16 en 17 maart. Voornamelijk vertegenwoordigers van de industrie, waterschappen, drinkwaterbedrijven, gemeenten, provincies en GWW sector komen de 350 exposanten bezoeken op het gebied van waterbehandeling, watermanagement en watertechnologie, hemelwaterafvoer en -opvang, riooltechniek en rioolonderhoud. Aqua Nederland kan gratis bezocht worden met registratiecode 2652 via deze link.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Algemeen - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.