ROTA THW3 ontvangt IF Design Award

ROTA THW3

De flexibele ROTA THW3 klauwplaat met snelwissel klauwsysteem zorgt voor het balanceren tussen korte insteltijden en weinig onderhoud. Het totaalpakket van functioneel design, flexibiliteit en duurzaamheid overtuigde ook de jury bij de iF Design Award 2022.

Idee, vorm, functie – dit waren slechts enkele van de criteria die door de designexperts werden gebruikt om de winnaars van de iF Design Award dit jaar te bepalen. De ROTA THW3 klauwplaat met snelwissel klauwsysteem overtuigde de internationale jury.

ROTA THW3 klauwplaat

Esthetisch gezien behaalde de klauwplaat hoge cijfers met zijn geoptimaliseerde buitengeometrie en minder uitstekende randen. Maar de klauwplaat viel vooral op door zijn innerlijke waarden en zijn functie maakte indruk op meerdere niveaus. De ontwikkelaars hebben consequent het gewicht in het productontwerp verminderd. Dit vermindert het energieverbruik en maakt sneller accelereren en remmen van de draaibank mogelijk. Desondanks heeft de klauwplaat een extreem stijf basislichaam dat ook bij maximale belasting betrouwbaar klemt.

Uitgerust met een snelwissel klauwsysteem kan de ROTA THW3 snel worden omgebouwd voor een nieuwe reeks onderdelen op CNC-draaibanken, pick-updraaibanken en draai-/freescentra en heeft een hoge klauw- herhalingsnauwkeurigheid tot <0,02 mm. Dit betekent dat de spankop snel en met hoge precisie kan worden aangepast aan wisselende opspantaken. Dit is vooral interessant voor gebruikers die kleine en middelgrote series produceren.

Duurzaamheid

Naast de functionaliteit was de jury ook onder de indruk van de duurzame focus van de innovatieve kleminrichting. Door de gepatenteerde afdichting zijn de reinigings- en onderhoudsintervallen tot 20 keer langer dan bij vergelijkbare producten. Dit vermindert het gebruik van smeermiddelen, reinigingsmiddelen en water en helpt het milieu te ontzien. Door spaarzaam om te gaan met hulpbronnen levert het een succesvolle bijdrage aan een duurzame productie en zorgt het voor een optimale functionaliteit

Meer informatie

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Productie industrie - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.