Afgedichte 2+2 klauwplaat met lange compensatieslag

Klauwplaat

Afgedichte 2+2 klauwplaat met lange compensatieslag zorgt voor maximale flexilbiliteit op frees- en draaimachines

Centrisch compenserende 4-klauwplaten kunnen worden gebruikt voor het nauwkeurig en efficiënt opspannen van verschillende werkstukgeometrieën, zowel rond als vierkant, rechthoekig of geometrisch ongevormd.

Om aan de toenemende eisen van de markt te voldoen, heeft SCHUNK de onderhoudsarme 2+2 klauwplaat SCHUNK ROTA-M flex 2+2 ontwikkeld. Dankzij het compensatiemechanisme, waarvoor patent is aangevraagd, heeft deze klauwplaat een zeer lange compensatieslag: afhankelijk van de grootte is dit 5,1 mm tot 10 mm per klauw – meer dan bij elke andere 4-klauwplaat op de markt. Dit zorgt voor meer flexibliteit voor de gebruikers met betrekking tot de werkstukgeometrieën die kunnen worden vastgeklemd en de verscheidenheid aan mogelijke toepassingen. In veel gevallen zal een enkele ROTA-M flex 2+2 in de toekomst voldoende zijn om flexibel een breed scala aan werkstukgeometrieën te dekken.

Afgedichte geleidebanen

Speciale afdichtingen op de geleiding voorkomen dat vet wegloopt en dat de klemkracht geleidelijk aan verloren gaat. Op die manier wordt een nauwkeurige werking van de klauwplaat gegarandeerd, zelfs bij lage klemkrachten. Tegelijkertijd beschermen de afdichtingen het klauwplaatlichaam tegen spaanders en vuil, waardoor de procesveiligheid wordt verhoogd en de onderhoudsintervallen worden verlengd. Om de veiligheid te verhogen, is de SCHUNK ROTA-M flex 2+2 zelfborgend en wordt de klemstatus aangegeven via aanduidingsstiften. In de gestandariseerde maten 260 tot 1.200 haalt de klauwplaat hoge klemkrachten van 100kN en 180kN met een klauwslag van 9,5 mm tot 17,8 mm.

Standaard extra’s voor grote maten

Vanaf maat 800 profiteren gebruikers ook van een gewichtsbesparend ontwerp. De klauwplaat is voorzien van groeven en dankzij de vaste aanslagen kan de klauwplaat ook als spanner worden gebruikt. Bovendien zijn de grote maten ook geschikt om op verticale draaibanken te gebruiken. De SCHUNK ROTA-M flex 2+2 is uitgerust met een flexibele vertanding (1,5 mm x 60° of 1/16″ x 90°) zodat de gebruiker optimaal kan profiteren van de verscheidenheid aan ’s werelds grootste assortiment standaardklauwplaten van SCHUNK.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie