Roestvrijstalen lineaire motor MagSpring

roestvrijstalen lineaire motor

Roestvrijstalen lineaire motor MagSpring van LinMot

Na de succesvolle uitbreiding van haar serie roestvrijstalen lineaire motor en geleiders heeft LinMot nu de RVS versie van de MagSpring geïntroduceerd. Deze MagSpring-productvariant is optimaal ontworpen voor omgevingen waarin agressieve vloeistoffen en schuimreinigers worden gebruikt, zoals in de farmaceutische- en voedingsmiddelenindustrie. De producten van LinMot zijn verkrijgbaar bij Groneman B.V. in Hengelo

De Roestvrijstalen lineaire motor MagSpring M01-40-SSC bestaat uit een magnetische slider en een stator en behoudt een constante veerkracht, onafhankelijk van de afgelegde weg. De behuizing van de stator is gemaakt van roestvrij staal (WkNr. 1.4404, AISI 316 L). De bewegende slider wordt nauwkeurig geleid door het glijlager dat in de stator is ingebouwd. Het gebruikte lagermateriaal in deze statoren is speciaal ontworpen voor gebruik in de voedings- en medische industrie en is FDA-goedgekeurd. Voor een eenvoudige montage en uitlijning van de MagSpring is het front van de stator voorzien van M5-draadgaten en een gecentreerde pasvorm.

Net als bij de bekende standaard MagSprings, is de functie gebaseerd op de constante kracht van permanentmagneten. Deze kracht wordt gegenereerd over bijna het gehele slagbereik, waardoor deze uitstekend toepasbaar is als fail safe en voor gewichtscompensatie van kracht bij verticale montage.

Daarnaast zijn andere toepassingen van deze roestvrijstalen lineaire motor mogelijk, zoals het positie-onafhankelijke genereren van een constante contactkracht, de toepassing van een constante houdkracht over een groot slagbereik of eenzijdige krachtondersteuning bij aandrijftaken.

Meer informatie

Lees ook:
Nieuwe reeks frameless borstelloze motoren
Aandrijfsysteem online berekenen
Lineaire motoren in RVS

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie