Rekenserver voor kant-en-klare data-analyses en meer inzichten

Rekenserver

Altair introduceert een kant-en-klare oplossing voor data-analyses die klanten in staat stelt om eenvoudiger meer inzichten te krijgen. De Altair Unlimited appliance voor data-analyses is gebaseerd op Dell PowerEdge R750 rekenserver en ontworpen om de toepassing van bedrijfsbrede datagestuurde strategieën te stimuleren. Deze speciale rekenserver helpt klanten data-analyses en AI te benutten om concurrentievoordelen te behalen en de bedrijfsresultaten te verbeteren.

De Altair Unlimited data analytics appliance geeft de gebruikers ervan vooraf geconfigureerde toegang tot de Altair Analytics software en complementaire oplossingen, waaronder:

  • Altair SLC: een SAS-taalcompiler en -uitvoeringsomgeving die programma’s geschreven in de SAS-taal verwerkt, zonder dat men deze hoeft te vertalen of producten van derden in licentie hoeft te gebruiken. Altair SLC bevat ook een ingebouwde SAS-taalcompiler die de SAS-taal en SQL-code uitvoert en Python- en R-compilers gebruikt om Python- en R-code uit te voeren en SAS-taaldatasets, Pandas, en R-dataframes uit te wisselen.
  • Altair SmartWorks Hub: biedt organisaties gecentraliseerde diensten voor governance en implementatie tijdens elke stap in de levenscyclus van data analytics. Organisaties kunnen ook de toegang tot databronnen en geïmplementeerde applicaties controleren, auditlogs over alle gebruikersacties opslaan en mensen de bevoegdheid geven om taken uit te voeren die vroeger werden beschouwd als het exclusieve domein van IT- en DevOps-teams.
  • Altair Analytics Workbench: stelt gebruikers in staat om datasilo’s te doorbreken, de productiviteit te verbeteren en de kosten te verlagen door teams één platform te bieden voor het verbinden, voorbereiden, ontdekken en modelleren van alle data. Het biedt ook een intuïtieve, drag-and-drop interface waarmee gebruikers Python-, R- en SQL-code in SAS-taalprogramma’s kunnen opnemen – zonder dat ze programma’s van derden in licentie hoeven te nemen om de SAS-programma’s uit te voeren.
  • Altair Access: biedt een eenvoudig te gebruiken uniforme interface voor het indienen en monitoren van taken op de Altair unlimited cloud en rekenserver(s). Daardoor kunnen engineers en onderzoekers zich beter concentreren op de kernactiviteiten en overbodige of repetitieve taken elimineren. Gebruikers krijgen hiermee eenvoudig toegang tot alle beschikabre HPC-bronnen (High Performance Computing), om analytische modellen uit te voeren, de voortgang te monitoren, data te beheren en 3D-visualisatie remote te gebruiken via het web, een desktop of mobiel, zonder dat ze daarvoor IT-kennis nodig hebben.

De rekenserver geeft out-of-the-box toegang tot een uitgebreid aanbod van data analytics mogelijkheden. Met deze appliance kunnen organisaties multi-language data analytics softwaretoepassingen ontwikkelen en uitvoeren, inclusief oplossingen geschreven in de SAS-taal. Verder ondersteunt de rekenserver interactief gebruik door data scientists en andere gebruikers, in combinatie met een veilige, beheerde infrastructuur die geplande en on-demand opdrachten kan verwerken.

“Dell Technologies is al lange tijd een partner en we zijn verheugd om nu samen met hen de Altair Unlimited data analytics appliance op de markt te brengen. Na het succes van de Altair Unlimited simulatie appliance, wilden we klanten vergelijkbare mogelijkheden bieden voor data analytics en AI,” zegt Sam Mahalingam, chief technology officer van Altair. “Met deze technologie helpen we bedrijven over te stappen van dure hardware- en softwareoplossingen die zijn gebouwd rond de SAS-taal, naar een kosteneffectieve kant-en-klare oplossing. We zijn ervan overtuigd dat gebruikers en organisaties direct resultaten gaan zien en we kijken ernaar uit om te zien hoe zij deze technologie optimaal benutten om het maximale uit hun data te halen.”

De Altair Unlimited data analytics appliance biedt klanten een uitgebreide hoeveelheid nieuwe mogelijkheden voor data-analyses. Technologie als deze laat zien dat Altair en Dell Technologies het initiatief hebben genomen om klanten te voorzien van de modernste en beste tools in hun klasse.

Meer informatie bij Altair

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.


Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Productie industrie - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.