Proto-Electronics.com, het snelle prototypeplatform voor printplaten

Proto-Electronics

Het vervaardigen van prototypes van geassembleerde printplaten is een cruciaal onderdeel van de ontwikkeling van nieuwe produkten. In een dynamische en constant groeiende elektronicamarkt nemen de eisen voortdurend toe. Denk alleen al aan de alsmaar kleinere componenten en de specifieke eisen die gesteld worden aan de soldeertechnieken. Dit geldt voor alle marktsegmenten: van LED tot IoT en van geïntegreerde systemen tot de automobielindustrie.

Proto-Electronics is een Frans bedrijf opgericht door Damien Rossignon en is gespecialiseerd in het snel vervaardigen van prototypes van geassembleerde printplaten van hoge kwaliteit. Voorheen werkzaam bij Altrics, een contractfabrikant gespecialiseerd in PCB-assemblage, anticipeerde hij al in 2010 de vraag van de industrie naar het snel vervaardigen van prototypes van geassembleerde printplaten en daarom creëerde hij een speciale werkplaats in zijn bedrijf.

In 2014 werd Proto-Electronics en het online platform proto-electronics.com opgestart, met als doel de productietijd van prototypen, die toen nog enkele weken in beslag kon nemen, te verkorten en bedrijven in staat te stellen hun marktintroductietijd te versnellen. Het bedrijf was destijds de eerste in Frankrijk die het vervaardigen van prototypes van geassembleerde printplaten vernieuwde en een volledig geautomatiseerde offerteservice aanbood met een reactietijd van minder dan tien minuten en een levertijd van 5 dagen. Tegenwoordig is het platform bekend in heel Europa (met levering in meer dan 26 landen) en het wordt gebruikt door meer dan 18.000 ontwerpers van prototypes.

Digitalisering van het prototype-ontwerpproces

Gesterkt door een succesvolle digitale transitie, heeft Proto-Electronics de elektronica-industrie wakker geschud en een revolutie teweeg gebracht in de sector van prototyping. Dat heeft het bedrijf vooral bereikt door de digitalisering en dematerialisering van verschillende diensten : kostenberekening van het projekt, selectie van elektronische componenten, kenmerken van de printplaten en communicatiemiddelen met de klanten. De productietijden zijn drastisch teruggebracht van 4 weken naar 5 werkdagen. De projekten (van 1 tot 50 stuks) en de tarieven zijn direct online beschikbaar.

In 2016 werd een nieuwe versie van het platform gelanceerd als antwoord op het wereldwijde tekort aan componenten waarmee de elektronica-industrie is geconfronteerd. Er werden gateways gecreëerd naar de belangrijkste leveranciers van componenten om zowel competitieve prijzen als tijdige beschikbaarheid te garanderen. Alle prototypes worden geassembleerd in een gespecialiseerde werkplaats voor PCB-assemblage. Deze is uitgerust met een kwalitatief hoogwaardig machinepark. waaronder een reflow-oven (dampfasesolderen), een röntgeninspectiesysteem, SMT Smartline, SMT BGA/QFN-station, een automatisch visueel inspectiesysteem en andere voorzieningen. De operatoren werken volgens de IPC610-norm voor onderaannemers in de elektronica en het bedrijf is gecertificeerd volgens de ISO9001:2015-norm.

Proto-Electronics investeert regelmatig in zijn faciliteiten, terwijl ook continu nieuw personeel wordt gewerft om in de groeiende vraag te kunnen voorzien.
Een professional op het gebied van prototyping is van essentieel belang voor een snelle uitvoering van hoge kwaliteit. Daarom wordt een toegewijde en gepersonaliseerde klantenondersteuning geboden gedurende het gehele projekt en de orderverwerking tot de levering van de prototypes bij de klant.

Proto-Electronics

Proto-Electronics breidt zijn aanwezigheid in Europa sinds 2018 voortdurend uit, met name in Duitsland, Italië en Spanje. De opening van een kantoor in Duitsland in 2017 maakte de weg vrij voor internationale expansie.

Meer informatie

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.


Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Productie industrie - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.