Door: Redactie - 21 januari 2021 |
Op op 26-27 januari en 2-3 februari 2021 vinden de Productie Proces Automatisering (PPA) online kennisdagen plaats. Vanwege de coronamaatregelen dit jaar geen fysiek PPA event, maar online.
Het woord ‘kennis’ zegt het al, kennisoverdracht staat centraal tijdens deze kennisdagen. Zoals je dat van ons gewend bent. Je kunt webinars volgen over onder andere Smart Industry, IIoT, Industrie 4.0, Big Data, availability, Predictive Maintenance, MES, Cyber Security en netwerken.
In oktober afgelopen jaar sprak Maarten van Hees namens MAERSK tijdens het Industrial Cyber Security kennisevent. We luisterden geboeid naar het verhaal hoe NotPetya ransomware het bedrijf overnam. 300 miljoen dollar armer maar heel veel ervaringen rijker heeft MAERSK alles weer draaiende gekregen. Dat het iedereen kan overkomen staat vast, maar laat je vooraf goed informeren zodat je de nodige maatregelen kunt nemen. Het Productie Proces Automatisering (PPA) event biedt uitkomst.
Carl Henderson vertelt op woensdag 3 februari namens Pepperl+Fuchs hoe je met kleine stapjes over de verschillende lagen de OT kunt beveiligen. Door de integratie van verschillende devices kan het een complex geheel worden. Is er eenmaal een ingang gecreëerd, dan wordt het gemakkelijk om naar buiten te komen. Dus beveiliging over de gehele plant is dan ook noodzakelijk. Dit webinar wordt in het Engels gegeven.
Vervolgens vertelt Sebastiaan Koning van Hudson Cybertec aan de hand van praktische voorbeelden wat zij zoal vinden op industriële netwerken. Behalve kwetsbaarheden vinden zij ook voor jou mogelijk onbekende devices wat de kans vergroot op digitale incidenten. Naast kwetsbaarheden en onbekende devices, komen ook ongeoorloofde communicatie en configuratie/programmeerfouten aan het licht.
Al met al, preventief te werk gaan verkleind de kans op grote cyber incidenten.
Minimaliseer ongeplande downtime en optimaliseer het onderhoudsmoment – sneller resultaat via een omweg! Op het eerste gezicht lijkt dit een paradox, maar er omheen kan in de praktijk efficiënter en effectiever zijn dan er doorheen.
In een gezamenlijk webinars Van Endress+Hauser en UReason worden inzichten en ervaringen gedeeld die zijn opgedaan bij een chemische fabriek waarbij de eindgebruiker ongeplande- en onnodige downtime door slijtage vroegtijdig wil identificeren. Door het bieden van nieuwe inzichten kunnen daardoor terugkerende kalibraties aanzienlijk verminderd worden.
In de eerste deel toont Jaap Westeneng namens Endress+Hauser een plan van aanpak hoe op basis van het NAMUR Open Architecture (NOA) concept een ‘smart plant’ praktisch is gerealiseerd waarbij relevante gegevens voor verdere inzichten en analyse naar een cloud-based ecosysteem zijn ontsloten.
Aansluitend laat Jules Oudmans namens UReason zien hoe deze gegevens eenvoudig via een gestandaardiseerde API’s geïntegreerd kunnen worden in hun APM Studio software. Op basis van asset degradatie en voorspellingsmodellen worden aanvullende en nieuwe inzichten verschaft waarmee proces- en kwaliteitsafwijkingen tijdig voorkomen kunnen worden.
Digitale protocollen zoals HART, Profibus en Foundation Fieldbus worden momenteel aangevuld met op Ethernet gebaseerde protocollen zoals Profinet, EtherNet / IP en OPC UA. In het webinar van KROHNE Nederland behandelt Patrick Iskes, na een korte uitleg van de digitale protocollen, het proces dat de status van het apparaat controleert, wijzigingen detecteert en opslaat. Met behulp van de nieuwe communicatiemethoden, kan ook op afstand een nauwkeurige diagnose van de applicaties worden gesteld.
Storingen of incidenten kunnen vaak voorkomen worden door alarmen goed op te volgen. Maar dat gebeurt niet altijd omdat medewerkers al te vaak geconfronteerd worden met een overvloed aan meldingen en alarmen. Dat maakt het lastig om processen optimaal te beheersen, met kwaliteits-, beschikbaarheid- en veiligheidsrisico’s tot gevolg.
Door op een gestructureerde manier de bestaande alarminrichting tegen het licht te houden en te optimaliseren, krijg je opnieuw meer grip op het aantal alarmen en meldingen. Sam Vlaar geeft je namens Agidens Process Automation inzicht in zijn werkmethode om dat te bewerkstelligen. Na deze webinar heb je een goed beeld van alles dat met alarmmanagement te maken heeft en vanuit welk oogpunt hier naar gekeken kan worden tijdens een alarmmanagementproject.
Digital Twin geeft je grip op je productieproces gedurende de complete lifecycle van de plant. Door het gebruik van (real-time) data uit de productiesystemen in simulatie software heb je digitale replica’s van het proces en/of fysieke plant tot je beschikking. De Digital Twin zorgt voor een veilige oefenomgeving waarin zowel veld- als controlekamer operators getraind kunnen worden op snellere start-ups, minimalisering van ongeplande shut-downs en optimalisatie van de productie. Jacqueline de Waal van Emerson Automation Solutions vertelt je er alles over tijdens dit webinar.
Je kunt jezelf kosteloos registreren als bezoeker van de PPA online kennisdagen 2021. Na registratie ontvang je een bevestigingsmail waarin je je keuze kunt maken voor de diverse webinars. Bekijk het programma goed voordat je je keuze voor de webinars maakt. Je volgt alleen de webinars die voor jou interessant zijn!
Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.