Private netwerken in voor de digitale transformatie van verticale industrieën

5G industrie

ZTE Corporation, een belangrijke internationale leverancier van oplossingen voor telecommunicatie en consumententechnologie en bedrijfsoplossingen voor mobiel internet, heeft vandaag de uitgifte van een i5GC-netwerkoplossing (industrieel 5GC) aangekondigd bij MWC Shanghai die is gericht op private 5G-netwerken voor verticale industrieën.

Met deze oplossing worden 5G-mogelijkheden geïntroduceerd, zoals grote bandbreedte, lage latentie, hoge betrouwbaarheid en meerdere verbindingen met verschillende industrieën, en worden technologieën geïntegreerd, zoals AI, iot, cloud computing, big data en MEC om de digitalisering van volledige sectoren mogelijk te maken en volledig verbonden intelligente private 5G-netwerken te bouwen voor verticale industrieën.

Momenteel is openbaar 5GC gericht op consumententoepassingen, waardoor het niet kan voldoen aan de ultrahoge eisen die door industriële gebruikers worden gesteld ten aanzien van beveiliging, latentie, betrouwbaarheid, zeggenschapsrechten voor het netwerk, energieverbruik en gebruiksomgeving. ZTE i5GC speelt hierop in door de 5GC-functies op een vergaande manier te integreren en te optimaliseren. Hiervoor worden algemene 2U-servers gebruikt om de integratie van meerdere netwerkfuncties (NF) en een plug-and-play, one-stop uitrolmodus voor het bereiken van minimale ruimte, minimaal energieverbruik en minimale werking en onderhoud (O&M) te realiseren.

Deze oplossing biedt niet-professionele, industriële gebruikers snelle en nauwkeurige toegang tot het 5G-netwerk en een uitstekende dienstverlening. Daarnaast kan ZTE i5GC op flexibele wijze worden aangepast aan de gevarieerde eisen van een gebruiker met betrekking tot beveiliging, verwerking van het verkeer en autonomie, en worden verschillende functiecombinaties en vormen van uitrol aangeboden voor verschillende scenario’s. De ‘user plane function’ (UPF) wordt bijvoorbeeld ingezet aan de rand, verkeer wordt dichtbij doorgestuurd en de gebruikersgegevens worden lokaal beheerd. ZTE i5GC gebruikt daarnaast een op de server gebaseerde 3GPP-architectuur (SBA) om een naadloze koppeling tot stand te brengen met een openbaar 5G-netwerk. Het kan externe toepassingen voor edge-computing met meerdere toegangen (MEC) integreren via een open interface om een flexibele uitbreiding en snelle iteratie van randtoepassingen te realiseren, om zodoende 5G-killertoepassingen in het verticale veld te verkennen en te bouwen.

Op het gebied van de constructie van 5G-netwerken op bedrijfsniveau heeft ZTE diepgaande 5G-toepassingen geïmplementeerd voor gebruik in verticale velden, zoals mijnen, medische behandelingen en havens. Voor een slim 5G mijnproject gebruikt ZTE bijvoorbeeld i5GC om een volledige reeks van 5G-netwerken onder de grond op te zetten, waarmee wordt voldaan aan de compacte ruimte en de explosiebestendige vereisten in de mijn en een volledige dekking van belangrijke 5G-netwerken wordt gerealiseerd. ZTE i5GC zal zich blijven richten op industriële projecten, het begrip van industriële vereisten promoten, werken met ondernemingen en operators om een 5G-ecosysteem van toepassingen te bouwen, helpen bij het uitbreiden van de afzetmogelijkheden van ‘blue ocean’ met 5G voor bedrijven en het commerciële gebruik en de tegeldemaking van de waarde van 5G op grote schaal aansturen.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Dossier - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.