Coriolis massaflowmeters Siemens voor verbeterde procesopimalisatie

Coriolis

Siemens heeft recentelijk nieuwe Coriolis massaflowmeters gelanceerd. Deze zijn ontworpen om te voldoen aan de brede eisen van verschillende industriële toepassingen. De meters bieden een uitgebreide range van diameters, van DN 1 tot DN 200, waardoor ze geschikt zijn voor zowel kleine als grote processen. Of het nu gaat om extreem koude omstandigheden van -196 ˚C of om hitte van +350 ˚C, de Coriolis meters blijven betrouwbaar en nauwkeurig.

Nauwkeurigheid op het hoogste niveau met Coriolis-technologie

Wat de Coriolis-meters onderscheidt, is hun vermogen om met uitzonderlijke precisie te werken. Met een massaflownauwkeurigheid van slechts 0.1% en een dichtheidsnauwkeurigheid van 0.5 kg/m3, zetten deze meters de standaard in nauwkeurige flowmeting. Deze precisie is van grote waarde in sectoren zoals de chemische, farmaceutische en voedingsmiddelenindustrie, waar elke kleine afwijking grote gevolgen kan hebben.

De veelzijdige toepassing van flowmeters

Het Coriolis portfolio van Siemens omvat de Sitrans FCT020- en FCT040-transmitters, en de Sitrans FC1X0-, FC5X0-, FC6X0- en FC7X0-sensoren. Deze combinatie stelt je in staat om je processen te optimaliseren en de productiviteit te verhogen. De Coriolis flowmeters zijn bijzonder geschikt voor multi-parameter toepassingen, zoals vullen, batchen, mengen, doseren, en het meten van flow, concentratie en dichtheid van vloeistoffen of gassen.

Coriolis meters: synoniem voor veiligheid en betrouwbaarheid

Een belangrijk aspect van de Coriolis meters is hun certificering voor functionele veiligheid (SIL) en voedselveiligheid (EHEDG). Deze certificeringen verzekeren dat de meters voldoen aan de hoogste normen op het gebied van hygiëne, veiligheid, redundantie en betrouwbaarheid. De ‘Tube Health check’-functie controleert de meetbuis regelmatig. Deze controle richt zich op groei, corrosie of lekkages. Hierdoor biedt het een extra laag van zekerheid en preventie.

Inline verificatie

Een andere unieke eigenschap van de Siemens Coriolis flowmeters is de mogelijkheid voor inline verificatie. Dit betekent dat de meter in het proces kan blijven tijdens de verificatie, wat aanzienlijk veel tijd bespaart. Je hoeft de meter niet te demonteren voor verificatie of herkalibratie, wat een groot voordeel is in termen van efficiëntie en kostenbesparing.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie