Door: Redactie - 18 maart 2024 |
Een recent rapport van Aggreko laat zien dat 80% van de procesingenieurs in de petrochemische industrie bezorgd is over hoe elektrische installaties de activiteiten van raffinaderijen kunnen beïnvloeden. Deze zorg is niet ongegrond, gezien de energie-installaties op veel locaties gemiddeld vijf jaar oud zijn, met sommige eenheden die nog ouder zijn.
De petrochemische industrie is aan het worstelen met verouderde bedrijfsinstallaties. Deze veroudering kan resulteren in uitvaltijden waarbij faciliteiten tot 20% van het jaar offline kunnen zijn. Een dergelijke situatie is niet alleen zorgwekkend voor de industrie maar ook voor de economie als geheel.
Volgens Jordi Camanyes, de Petrochemical and Refining Sector Leader voor Aggreko in Europa, bevinden de Europese raffinaderijactiviteiten zich in een interessante positie. Ondanks de uitdagingen zijn er aanzienlijke mogelijkheden om de procesprestaties van fabrieken te optimaliseren. Het nieuwe onderzoek en de gepubliceerde rapporten bieden inzicht in hoe deze optimalisatie bereikt kan worden.
De onderzoeksresultaten, gebaseerd op enquêtes uitgevoerd door Censuswide, wekken de aandacht. Ze onthullen dat een veelzijdige aanpak noodzakelijk is om de prestaties van de energie-installaties te verbeteren. Deze aanpak moet niet alleen procesverbeteringen omvatten maar ook betere inkoop- en onderhoudsstrategieën.
Een bijkomende complexiteit in de petrochemische industrie is de druk om de koolstofuitstoot te verminderen. De Europese Unie heeft een transitiepad uitgezet dat streeft naar een koolstofarme sector. Met het veranderende regelgevingslandschap en de stijgende grondstofkosten is er een dringende behoefte aan overbruggingsoplossingen voor de productie.
Jordi Camanyes geeft aan dat de noodzaak voor nieuwe energie-installaties hoog in het vaandel staat om aan de vraag naar groenere energie-oplossingen te voldoen. Ondanks de economische uitdagingen is er een bereidheid bij procesingenieurs om te investeren in duurzamere opties. Volgens het rapport is 95% van de ondervraagde procesingenieurs bereid 25-50% extra te betalen voor groenere energie-oplossingen.
De bereidheid om samen te werken met leveranciers die een duidelijke strategie hebben voor milieu- en sociale verantwoordelijkheid is eveneens hoog. Dit benadrukt de noodzaak voor de petrochemische industrie om hun huidige strategieën voor de aanschaf van apparatuur te herzien. Door dit te doen, kunnen zij leveranciers identificeren die in staat zijn om moderne, duurzame oplossingen te bieden.
Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.