Social Distancing Sensor helpt mensen afstand te houden

Social Distancing Sensor

Anderhalve meter afstand houden is nu realiteit. Maar de anderhalve meter afstand voor individuen garanderen is lastig. De Social Distancing Sensor (SDS) van Sentech kan mensen helpen afstand te houden, bijvoorbeeld op de werkvloer.

Social Distancing Sensor helpt mensen afstand te houden

De Social Distancing Sensor geeft mensen een waarschuwingssignaal als zij binnen 1,5 meter van iemand met een SDS-tag komen. Er is keuze uit verschillende soorten signalen: trilling, geluid en/of licht. De oplossing is onder andere geschikt voor kantooromgevingen, productielocaties, magazijnen en bouwplaatsen.

Privacy

De privacy van medewerkers is beschermd, meldt Sentech. Dit doordat de tag niet aan een persoon is gekoppeld. De werkgever kan, na een uitbreiding, de tags uitlezen. Hierbij is te zien dat tags clusteren op een bepaalde plaats, zoals bij een koffieautomaat. Zo kunnen werkgevers mensen er als groep van bewust maken dat ze op een bepaalde plaats meer afstand moeten houden.

Ultra wideband technologie

Sentech maakt de SDS-tags samen met Focus Technologies. Het systeem is ontwikkeld op basis van ultra wideband technologie. Het draadloos signaal bestaat uit hoogfrequente korte pulsen. Deze signalen zijn ongevoelig voor andere draadloze signalen, wat zorgt voor betrouwbare metingen. De Social Distancing Sensor meet tot op 10 centimeter nauwkeurig. Er is geen infrastructuur nodig. De SDS-tags zijn voldoende voor plaatsbepaling.
Armband of keycord

Met een armband om de bovenarm of een keycord is de kleine tag makkelijk draagbaar, aldus de leverancier. Het product is spatwaterdicht en te ontsmetten na gebruik. De oplaadbare batterij gaat ongeveer 8 tot 12 uur mee. Dit is afhankelijk van het aantal signaleringen.

Meer informatie: Sentech

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie