RoboSense kondigt Smart LiDAR Sensor aan op CES 2020

143
RoboSense LiDAR

RoboSense bouwt eerste LiDAR met ingebouwde AI-algoritme perceptie

RoboSense, een aanbieder van autonome LiDAR-perceptie-oplossingen voor bestuurders, kondigde vandaag de eerste openbare wegtest ter wereld aan van een voertuig dat is uitgerust met een Smart LiDAR-sensor op CES 2020.

De RoboSense Smart LiDAR auto, met de bekroonde RS-LiDAR-M1 Smart LiDAR, zal tijdens CES 2020 dagelijks buiten het Las Vegas Convention Center rijden en de laatste technologische vooruitgang op het gebied van autonome LiDAR voertuigen laten zien. Gelijktijdige tentoonstellingen zullen worden gehouden in RoboSense’s CES Booth #6138 in de LVCC, North Hall, waar de real-time 3D-puntwolkgegevens worden getoond van een voertuig dat is uitgerust met het multi solid state LiDAR-fusiesysteem.

Eerste MEMS sensor om Sensor Hardware, AI Perceptie Algoritmen, & IC Chipsets op te nemen

De RoboSense RS-LiDAR-M1 Smart LiDAR is ’s werelds eerste MEMS Smart LiDAR Sensor die sensorhardware, AI-waarnemingsalgoritmen en IC-chipsets bevat, waardoor conventionele LiDAR-sensoren worden getransformeerd van een informatieverzamelaar naar een volledig data-analyse- en -begripssysteem, waardoor essentiële informatie voor autonome voertuigbeslissingen sneller dan ooit tevoren wordt geleverd. De RS-LiDAR-M1 is de winnaar van de CES Innovation Award voor twee opeenvolgende jaren, 2019 en 2020.

RoboSense Co-Partner en Vice President van R&D, Dr. Leilei Shinohara, zei: “Na optimalisatie op basis van grote hoeveelheden data, hebben RoboSense’s algoritme prestaties en software stabiliteit en betrouwbaarheid bewezen vele belangrijke voordelen te hebben. Ontwikkeld door RoboSense na meer dan een decennium van uitputtend onderzoek in de perceptietechnologie, heeft het de voordelen van een op deep-learning gebaseerd AI-algoritme gecombineerd met de traditionele algoritmen om de functionele veiligheid te behouden. Sinds 2017 hebben de algoritmen van RoboSense meer dan 100 wereldwijde partners gekregen voor verschillende soorten autonome rijscenario’s.”

Op CES en in de straten van Las Vegas laat de RoboSense RS-LiDAR-M1 Smart zien dat het de eerste en enige Smart LiDAR ter wereld is die in staat is om echte wegtesten uit te voeren op open wegen.

Tijdens CES 2020, RoboSense128-balken LiDAR RS-Ruby en de korte afstand Blind Spot RS-BPearl gaan ook op de openbare weg demo, ondertussen is er ook een gelijktijdige tentoonstelling in de RoboSense Booth. Deze super performante 128-bundel LiDAR RS-Ruby heeft een ultrahoge resolutie van 0.1° en een bereik van 200m voor een reflectiedoel van 10%.

De RS-BPearl, de eerste in massa geproduceerde kortbereik LiDAR voor blinddetectie, bereikt het minimale detectiebereik van minder dan enkele centimeters, met een hemisferische FOV-dekking van 90° * 360°, die niet alleen objecten rond het voertuiglichaam nauwkeurig identificeert, maar ook de werkelijke hoogte-informatie in bepaalde scenario’s, zoals bij brugtunnels en duikers, kan detecteren.

RoboSense-partnerdemonstraties op CES 2020

RoboSense heeft samenwerkingsverbanden met tal van industrieleiders die op CES partnerships zullen aankondigen of samen met RoboSense zullen demonstreren, waaronder ON Semiconductor, Xilinx, Horizon, AutoX, en Freetech.

Wade Appelman, Vice President van ISG, SensL Division, ON Semiconductor: “De combo van RoboSense LiDAR met de ON Semiconductor RD Series SiPM familie van producten zal veel beter presteren dan de oudere APD technologie die wordt gebruikt door oudere LiDAR fabrikanten met behulp van mechanische scanarchitecturen, waardoor de prestaties van de RS-LiDAR-M1 verder worden verbeterd om een van de beste in de automotive LiDAR markt te zijn”.

Meer informatie

Ook interessant:
Autonome mobiele robots in magazijnen
3D sensor met LiDAR meerlagenscanner
Hoe dicht zijn we bij autonome auto’s?

close

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Logo IndustrieVandaag
Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.