Partnerschap om productie te versnellen met geautomatiseerd robotlassen

Geautomatiseerd robotlassen

Oqton, softwareleverancier die fabrikanten helpt innovatie en efficiëntie te verhogen door intelligente automatisering van de productie, en Valk Welding, leverancier van flexibele lasrobotsystemen, hebben vandaag aangekondigd de krachten te bundelen in een transformatie van de lasindustrie. Als gevolg hiervan zal de software van Oqton deel gaan uitmaken van Valk Welding’s Automatic Robotic Programming (ARP) oplossing voor high-mix, low-volume (HMLV) productie. De Valk Welding ARP powered by Oqton maakt 10x sneller programmeren mogelijk dan traditionele offline programmeeroplossingen. Bovendien is geautomatiseerd robotlassen 3x sneller en tot 4x goedkoper dan handmatig lassen. De nieuwe technieken en processen die de bedrijven gezamenlijk zullen ontwikkelen zijn bedoeld om het gebruik van geautomatiseerd robotlassen te optimaliseren voor enkelstuks of kleine serieproducties die voorheen alleen met handmatige methoden economisch haalbaar waren.

Geautomatiseerd robotlassen

De Valk Welding ARP powered by Oqton genereert autonoom lasrobotprogramma’s rechtstreeks vanuit 3D CAD-bestanden, waardoor kostbare programmering overbodig wordt. Deze AI (Artificial Intelligence)-oplossing maakt gebruik van kunstmatige intelligentie om de processen voor toekomstige onderdelen te verfijnen op basis van huidige beste werkmethoden. Hierdoor kunnen lassers deze software makkelijk gebruiken zonder voorkennis van robots of 3D-geometrie. De eenvoud en het gebruiksgemak van de Valk Welding ARP powered by Oqton maken dit een ideale oplossing voor voor high-mix, low-volume robotlassen.

Mark Forth, General Manager of Industrial Manufacturing bij Oqton: “We zijn erg enthousiast over de samenwerking met Valk Welding. Samen zullen we klanten helpen hun eerste stappen te zetten naar volledig geautomatiseerd robotlassen, met behulp van ARP powered by Oqton.”

Peter Pittomvils, CCO Valk Welding Group, is het daarmee eens. “Blij om Oqton in onze ARP – Automatic Robot Programming suite te hebben. Als marktleider in 100% offline programmeerbare lasrobots zijn we klaar om de sprong naar het volgende niveau te maken! Naast eigen projecten ondersteunen we Oqton ook voor alle andere Panasonic systeemintegratoren om ook hun klanten te bedienen met deze geweldige oplossing en onze ervaring.”

Elk jaar gaan er meer lassers met pensioen dan er nieuwe lassers bijkomen en daarom is er meer dan ooit behoefte aan automatisering van het lasproces. Volgens de American Welding Society (AWS) is de gemiddelde leeftijd van een lasser 57 jaar, en de AWS schat dat er tegen 2024 een tekort zal zijn van 400.000 banen in de lasindustrie. In Europa daalt de beschikbaarheid van lassers met 2% per jaar en dat aantal zal de komende jaren alleen maar toenemen. Het tekort aan lassers bestaat al vele jaren, maar ook het tekort aan robotprogrammeurs met laskennis onderstreept de behoefte aan een geautomatiseerde oplossing.

Oqton

Oqton versnelt intelligente productie door uitgebreide softwareoplossingen te bieden voor Additive Manufacturing (3D-printen), 3D-scannen en robotlassen en helpt hiermee industriële bedrijven en gezondheidszorgorganisaties innovatie en efficiëntie te stimuleren.

De additieve productiesoftware van het bedrijf maakt volledige traceerbaarheid en zichtbaarheid binnen een organisatie mogelijk en levert AI-mogelijkheden voor beeldsegmentatie, additief ontwerp, bouwvoorbereiding, MES, additieve inspectie en simulatie. Fabrikanten wereldwijd gebruiken Oqton software voor het geautomatiseerd robotlassen om de productiviteit te verhogen. De toonaangevende Geomagic-suite van het bedrijf vormt de basis van 3D-scanoplossingen voor reverse engineering en inspectietoepassingen.

Oqton wordt ondersteund door partnerships met machine- en scannerleveranciers, softwarepartners en ERP/CAD/PLM-integratoren.

Valk Welding

Valk Welding richt zich volledig op bedrijven die op zoek zijn naar een technologiepartner in flexibele lasautomatisering inclusief consumables. Flexibiliteit op alle gebieden variërend van volledig op maat ontworpen projecten tot het zeer snel en automatisch programmeren van de robots of het uitwisselen van robotprogramma’s tussen verschillende robotsystemen. Zelfs als de robots verspreid staan over verschillende productiebedrijven waar ook ter wereld, zijn alle systemen aan elkaar gekoppeld.

Valk Welding verzorgt de projecten van A tot Z en levert ook alle verbruiksartikelen inclusief lasdraad. Als familiebedrijf draagt Valk Welding duurzaamheid en een lange relatie met klanten hoog in het vaandel en bouwt Valk Welding samen met zijn klanten aan een zeer sterke marktpositie.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Productie industrie - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.