Onthulling programma Empack Gorinchem

Empack Gorinchem

Beursorganisator Easyfairs publiceert het programma van Empack op 9, 10 en 11 april 2024 in Evenementenhal Gorinchem. Empack Gorinchem speelt tijdens deze editie in op actuele onderwerpen van de voordelen en uitdagingen van automatiseren tot het presenteren van circulaire verpakkingsoplossingen. Gedurende de drie dagen komen diverse experts op het podium voor kennisdeling en inspiratie in maar liefst twee theaters.

Empack Gorinchem telt aankomende editie twee theaters: het Kennistheater op Next Level en het Pitch-Pack-Plein op de beursvloer. Hiermee streeft de organisatie van Empack ernaar om nog meer in te spelen op de prangende vragen uit de markt. Uiteraard komen hier ook de nieuwste ontwikkelingen aan bod.

De experts van de verpakkingsindustrie onder één dak

In het Kennistheater worden bezoekers uitgedaagd om een toekomstperspectief aan te nemen, dankzij de partners van Empack Gorinchem 2024. Onder andere KIDV, Green Serendipity, NRK Verpakkingen, Brightlands en HAS Hogeschool delen in de hypermoderne congreszaal op Next Level in Evenementenhal Gorinchem meer over hoe de verpakkingsindustrie zich toekomstgericht voort kan bewegen.

Roos Ouwerkerk, Content Coördinator Empack, licht toe: “We hebben ons laten inspireren door de dynamiek van de industrie en zijn er trots op dat we samen met deze vooraanstaande partners de bezoekers hands-on inzichten kunnen bieden.” Met onderwerpen zoals biobased materialen, de weg naar een circulaire kunststofketen en succesvolle projecten binnen de Packaging Waste Regulation ambieert Empack samen met de partners de bezoekers te inspireren en hands-on inzichten te geven.

Nieuw Empack Gorinchem: een toegankelijk en gethematiseerd theater

Om verder in te spelen op de vraagstukken die op dit moment verpakkend Nederland ’s-nachts wakker houden, introduceert Empack een nieuw theater; het Pitch-Pack-Plein. Op iedere beursdag zal hier een ander thema centraal staan:

Op dinsdag 9 april duiken we in het optimaliseren van verpakkingslijnen door middel van industriële automatisering. Hierbij voeren we gesprekken over de voordelen én nadelen, naast de presentaties van de nieuwste ontwikkelingen. De Vereniging Nederlandse Verpakkingskundigen trapt op het Pitch-Pack-Plein de eerste beursdag van Empack Gorinchem af met een rondetafeldiscussie. Dit zal gaan over voedselverspilling en duurzaamheid, waarbij het publiek de kans krijgt om prikkelende vragen te stellen.

Op woensdag 10 april gaat het initiatief ‘Pitch Your Product’ door. Dit evenement vond al eerder plaats in 2023. Deze keer ligt de focus op circulaire producten. In het afgelopen jaar zagen we veel nieuwe duurzame initiatieven. Daarom introduceert ‘Pitch Your Circular Product’ zich nu. Cradle to Cradle leidt het evenement opnieuw. Een deskundige jury, met leden van Green Serendipity, ChemistryNL en het KIDV, beoordeelt de inzendingen. Aan het eind van de dag reiken zij de Innovatie Award van 2024 uit.

Op donderdag 11 april vinden we in dit theater de experts en creatievelingen op het gebied van consumentenverpakkingen. Na het succes van de combinatie Packaging Innovations met Empack 2023, bieden de organisatie en partner Now New Next een platform waar deze community dit jaar samen kan komen. Dit resulteert in een toegewijde area op de beursvloer genaamd de Consumentenverpakkingsstraat én een programma op het Pitch-Pack-Plein. Sharon Haans is Content Coördinator Empack Gorinchem. Zij voegt toe: “We willen een platform bieden waar de branche samenkomt, niet alleen om kennis te delen maar ook om de discussie aan te gaan. Het Pitch-Pack-Plein wordt dé plek voor interactie en prikkelende vragen.”

Een overzichtelijk (en duurzaam) programma

Met het doel om een zero-waste event te worden, zet Empack Gorinchem tijdens de komende editie de eerste stappen om dit doel te bereiken. In plaats van het gebruikelijke programmaboekje dat voor eenmalig gebruik was bedoeld tijdens een beursbezoek, wordt dit nu volledig online beschikbaar gesteld. “Duurzaamheid is niet alleen een thema op het podium, maar ook achter de schermen. Door het programma online beschikbaar te maken, verminderen we ons papierverbruik aanzienlijk”, aldus Roos Ouwerkerk. Bekijk hier het online kennisprogramma.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Algemeen - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.