Nieuwe UR10e van Universal Robots heeft een kwart meer payload

2

Cobot van Universal Robots biedt met hogere payload meer toepassingsmogelijkheden

Universal Robots (UR) introduceert een verbeterde UR10e, waarvan de payload werd verhoogd van 10 naar 12,5 kilo. De cobot beschikt daardoor over meer toepassingsmogelijkheden, zoals palletiseren, machinebelading en verpakken. De prijs blijft onveranderd.

Kim Povlsen, President van Universal Robots: “Universal Robots zet zich in voor continue verbetering op basis van gesprekken met klanten en door te profiteren van belangrijke marktkansen. Onze klanten gebruiken UR-cobots al voor veel verschillende toepassingen op het vlak van palletiseren. Om op die behoefte in te spelen, hebben we de UR10e geüpgraded met ondersteuning voor een grotere payload, waardoor klanten de cobot voor nieuwe toepassingen kunnen inzetten.”

De verbeterde UR10e behoudt de kleine voetafdruk, intuïtieve programmeerervaring, het vermogen om routinematige taken uit te voeren, de kwaliteit en vertrouwde performance die Universal Robots-klanten van de cobot verwachten. Maar zijn grotere payload betekent ook dat gebruikers meer mogelijkheden krijgen:

  • De UR10e is nu in te zetten voor het palletiseren van verpakkingen met een maximaal gewicht van tien kilo en een grijper van 2,5 kilo.
  • De UR10e is veelzijdiger voor wat betreft de verwerking van materialen, zoals het laden en lossen van zwaardere onderdelen in machinebeladingstaken en het verpakken van zwaardere items.
  • De verbeterde payload van de UR10e ontlast medewerkers en resulteert in betere ergonomische werkomstandigheden.

Povlsen: “Door niet-ergonomische activiteiten over te nemen, verhogen UR-cobots de productiviteit, verbeteren ze de productkwaliteit en helpen ze bedrijven om het meeste te halen uit het creatieve en probleemoplossende vermogen van hun medewerkers, zonder ze gevaarlijke of repetitieve taken te laten uitvoeren.”

De feedback van UR-partners is erg positief. Zo heeft MBO Postpress Solutions uit Duitsland de UR10e geïntegreerd als onderdeel van zijn CoBo-Stack-stackingcobot. “De grotere payload van de UR10e maakt onze MBO CoBo-Stack veel winstgevender voor onze klanten, omdat ze hun toepassingsmogelijkheden kunnen uitbreiden naar grotere pakketten en zwaardere producten”, aldus Sebastian König, Head of Research & Development bij MBO Postpress Solutions GmBH.

Daarnaast heeft de geüpdatete UR10e ook plug-and-play-compatibiliteit met producten van het UR+-ecosysteem van Universal Robots dat bestaat uit gerelateerde hardware en software. Zo kunnen gebruikers snel en eenvoudig starten met collaboratieve toepassingen.

De nieuwe UR10e is vanaf nu te bestellen bij UR-distributeurs wereldwijd. Naar verwachting worden de eerste bestellingen vanaf half juni verzonden.

Lees ook:

close

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Logo IndustrieVandaag
Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.