Nieuwe Rosemount-controller voor water- en afvalwatertoepassingen

Rosemount

In de wereld van water- en afvalwatertoepassingen staat Emerson bekend om zijn voortdurende inspanningen om processen te optimaliseren en duurzaamheid te bevorderen. Hun recent geïntroduceerde Rosemount 3490 Controller voor niveau- en flowmetingstoepassingen staat symbool voor deze inzet. Dit geavanceerde instrument is niet alleen ontworpen om de gebruiksvriendelijkheid te maximaliseren, maar biedt ook uitgebreide controlefunctionaliteit voor 4-20 mA of HART compatibele zenders. Hiermee positioneert het zich als de ideale oplossing voor water-, afvalwater- en procesindustrietoepassingen.

Gebruiksvriendelijkheid op zijn best

Wat onmiddellijk opvalt aan de Rosemount 3490, is de introductie van eenvoudig te programmeren configuratiewizardgidsen. Deze gidsen begeleiden gebruikers bij het instellen van de controller. In het verleden was dit een vaak ingewikkeld en tijdrovend proces, maar dankzij deze innovatie is dat verleden tijd. Naast deze configuratievoordelen biedt de controller een modern, intuïtief grafisch interface. Voeg daar een makkelijk te navigeren menustructuur en een verlicht 4,3-inch kleuren LCD-scherm aan toe en je hebt een apparaat dat de lopende bediening en statusaflezingen van het apparaat aanzienlijk vereenvoudigt.

Synergie met Emerson’s radar

Wanneer je de Rosemount 3490 Controller combineert met Emerson’s non-contacting radar Rosemount 1208C Level and Flow Transmitter, worden de mogelijkheden pas echt interessant. Deze combinatie stelt organisaties in staat om nauwkeurige en betrouwbare metingen te verkrijgen met een eenvoudige configuratie via HART of IO-Link. Hiermee kunnen ze de operationele efficiëntie over een breed scala van water- en afvalwatertoepassingen optimaliseren. Denk hierbij aan het automatisch bedienen van maximaal zes pompen, filtratieoperaties, slibbehandeling en stroming in open kanalen, goten en stuwen. Het ontwerp van de controller is robuust. Hetzelfde geldt voor de zender. Ze zijn geschikt voor zware omgevingen. Deze omgevingen komen vaak voor in deze toepassingen.

Rosemount 3490 – Nadruk op duurzaamheid en conformiteit

Een ander belangrijk aspect van de Rosemount 3490 is de nadruk op duurzaamheid. Door de nauwkeurigheid van de niveau- en flowmetingen wordt voorkomen dat er overvullingen en waterverspilling plaatsvinden. Om te zorgen voor naleving van industriële richtlijnen en regelgeving, maakt de Rosemount 3490 het beheer van rapporten en documentatie eenvoudiger. Bovendien kunnen organisaties met dit apparaat diverse flowmetingen totaliseren. Ook kunnen ze differentiëlen berekenen. Verder maakt het loggen van gegevens eenvoudig. Tenslotte kunnen organisaties deze gegevens gemakkelijk delen via een webinterface met Ethernet-connectiviteit.

Vladislav Snitko is solutions engineer bij Emerson. “Bij het ontwerpen van de Rosemount 3490 lag onze focus sterk op uitmuntende gebruiksvriendelijkheid. De combinatie van de Rosemount 3490 Controller en de Rosemount 1208C Level and Flow Transmitter vormt een kosteneffectieve, gespecialiseerde oplossing voor water- en afvalwatertoepassingen. Het helpt niet alleen organisaties om downtime en kosten te verminderen, maar waarborgt ook de veiligheid en kwaliteit van water.”

Meer informatie bij Emerson

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie