Nieuwe radarniveausensor met IO-link van VEGA

Radarniveausensor

VEGA onthult haar nieuwste innovatie, de VEGAPULS 42, een radarniveausensor ontwikkeld met haar rijke ervaring in radarmeettechniek, geoptimaliseerd voor fabrieksautomatisering. Deze sensor combineert de kracht van IO-Link technologie en een scala aan hygiënische adapters. De VEGAPULS 42 belooft een eenvoudige, kosteneffectieve en snelle oplossing voor ingewikkelde meetapplicaties.

De nieuwe radarniveausensor van VEGA is speciaal ontworpen voor processen die hoge hygiënische normen en continue automatisering met snelle niveauveranderingen vereisen. Deze nieuwe toevoeging completeert het IO-Link portfolio van VEGA, dat nu een volledig scala aan oplossingen voor niveau, schakelen en druk biedt.

De convergentie van diverse automatiseringstechnologieën in veel fabrieksomgevingen heeft geleid tot een groeiende vraag naar oplossingen die verder reiken dan de grenzen van primaire processen. VEGA-productmanager Marvin Moser benadrukt dat de IO-Link portfolio van het bedrijf de optimale oplossing biedt voor dergelijke toepassingen. “Onze klanten kunnen erop vertrouwen dat ze voor alle toepassingen bij ons aan het juiste adres zijn. We hebben zorgvuldig alle cruciale functies op het hoogste technische niveau in de radarniveausensor geïntegreerd, zonder overbodig design. Hierdoor zijn de sensoren ontdaan van overbodige en technisch complexe aspecten, wat ze aantrekkelijker en economischer maakt.”

De VEGAPULS 42 is ontworpen voor middelgrote meetbereiken tot 15 meter of voor temperaturen tot maximaal 150 °C. De instrumenten zijn gericht op productiecircuits, doseringsprocessen en downstream processen, zoals transport- en vulsystemen. Ze garanderen betrouwbare processen waar niveaus snel fluctueren en constante monitoring noodzakelijk is. De radarniveausensor is teruggebracht tot het strikt noodzakelijke, wat het ideaal maakt voor standaardtoepassingen, waar extra functionaliteit het werkproces alleen maar zou compliceren.

VEGA heeft al meer dan 30 jaar ervaring in radarniveaumetingtechnologie. Die ervaring brengt het bedrijf nu in praktijk in de wereld van fabrieksautomatisering. De VEGAPULS 42 maakt gebruik van één van de beste radarchips die momenteel beschikbaar is, met het grootste dynamische bereik en de meest veelzijdige toepassingsmogelijkheden.

Om kostenefficiëntie te verzekeren zonder de kwaliteit in het gedrang te brengen, is elk designelement van de VEGAPULS 42 grondig onderzocht op zijn nut. Zo is de radarniveausensor uitgerust met een IO-Link interface, die bidirectionele gegevensoverdracht met uitgebreide diagnose en parametrisering mogelijk maakt. Dit garandeert een maximale signaalkwaliteit tegen minimale kosten.

Binnen het IO-Link assortiment brengt VEGA nu de voordelen van radarmeettechnologie naar een breed scala aan fabrieksautomatiseringsprocessen. De VEGAPULS 42 legt een bijzondere nadruk op hygiënegevoelige industrieën, zoals de voedingsmiddelen- en farmaceutische sector. Radar blijkt een geschikte keuze voor continue en contactloze niveaumeting, doordat het, in tegenstelling tot andere technologieën zoals ultrasoon, niet wordt beïnvloed door proces- en omgevingsomstandigheden.

Het gebruik van betrouwbare meettechnieken tegen lage aanschafkosten is een kritische factor, vooral in de wereld van fabrieksautomatisering. De VEGAPULS 42 combineert deze aspecten en positioneert zich daarmee als een uitstekende oplossing voor fabrieksautomatisering.

Het succes van VEGA in het creëren van de radarniveaumeter kan worden toegeschreven aan de nauwkeurige focus van het bedrijf op efficiëntie, kosteneffectiviteit en het streven naar voortdurende innovatie in de wereld van meettechnologie. Door de jarenlange ervaring in radarniveaumeting in te zetten voor de uitdagingen van fabrieksautomatisering, belooft VEGA de industrie te blijven voorzien van betrouwbare en geavanceerde oplossingen.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie