Nieuwe Motoman GP8L handling robot

Handling robot

Slanke handling robot voor logistiek gebruik

Als het gaat om logistiek, verpakken of het legen van containers: de Motoman GP8L handling robot van Yaskawa is de ideale oplossing voor logistieke automatisering. De onderscheidende kenmerken zijn een slanke behuizing, een goed bereik en snel realiseerbare cyclustijden.

Industriële robots worden steeds vaker ingezet voor taken in de groeiende logistiek en e-commerce markt. Voor het verzamelen van ongesorteerde goederen (stuks picken, in dozen reiken) is in combinatie met intelligente beeldverwerkingssystemen een op snelheid geoptimaliseerde slanke robotkinematica nodig met lange armlengte en zeer smalle polsen om voldoende diep in verpakkingen te kunnen reiken. Hiervoor is de GP8L handling robot ontwikkeld en geoptimaliseerd.

De universele en flexibele 6-assige GP8L biedt een enorme wendbaarheid, een kleine footprint en een groot bereik van 1.636 mm. Het nieuw ontworpen model met voldoende laadvermogen van 8 kg kan overal worden gebruikt waar klassieke industriële robotmanipulatoren zoals de GP7 of GP12 te kort of te omvangrijk zijn.

Uitbreiding van de bewezen GP-serie

Als uitbreiding van het Yaskawa GP-portfolio biedt de nieuwe GP8L alle voordelen van de bewezen serie: “GP” staat voor “General Purpose” en dus voor een breed scala aan toepassingen, zelfs onder zware werkomstandigheden gedurende vele jaren van 24 /7 continu gebruik. De handling robot kan ook zonder beperkingen in elke installatiepositie werken.

Omdat de mediatoevoer in de assen is geïntegreerd, kan het ontwerp van de grijpers worden geoptimaliseerd, waardoor maximale bedrijfszekerheid wordt gegarandeerd. De optimaal afgestemde en slanke kinematische structuur, in combinatie met de modernste Sigma7-aandrijftechnologie, maakt uitzonderlijk snelle cyclustijden mogelijk met een hoge herhaalbaarheid van +/- 0,02 mm.

De GP8L handling robot kan worden bestuurd met de huidige YRC1000-robotcontroller of de YRC1000micro compacte controller. Voor bediening en programmering kan het klassieke handheld-programmeerapparaat of de innovatieve slimme tegenhanger voor nieuwkomers in de robotica worden gebruikt. Of, en dat is bijzonder aantrekkelijk in de logistieke automatisering, kunt u de robot direct via PLC-functieblokken programmeren volgens het unieke Yaskawa MotoLogix-concept – en zo de robot naadloos integreren in de PLC-programmeeromgeving. Dan is er geen robotprogrammeur meer nodig.

Meer informatie

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie