Het juiste handlingsysteem in een mum van tijd

handlingsysteem

Handlingsysteem van Festo met cartesische robots en Eplan Schematic Solution

Met de Handling Guide Online kunnen ingenieurs in recordtijd het juiste kant-en-klare Festo handlingsysteem configureren, of het nu gaat om een systeem met één as, een lineaire en vlakke 2D-handlingsysteem of een 3D-handlingsysteem. Ze kunnen nu niet alleen extreem compacte of extreem dynamische cartesische robots plannen met behulp van de intuïtieve configuratie- en bestelsoftware, maar ze profiteren ook van de schakelschemaservice van Eplan en parameterfiles voor de motordrives.

Met het handlingsysteem van Festo beschikken ontwerp- en projectingenieurs over een slimme en intuïtieve tool om nieuwe systeemoplossingen te configureren en te creëren zonder de waardeketen te verstoren. Dit is mogelijk dankzij de integratie van het configuratie- en bestelplatform in de onlineproductcatalogus van Festo. Planners zijn dus slechts een paar muisklikken verwijderd van het juiste standaardhandlingsysteem, inclusief CAD-model. De afzonderlijke stappen, waaronder offerteaanvraag, lay-out, offerte en CAD-ontwerp, die voorheen 10 tot 15 dagen in beslag namen, kunnen nu met de Handling Guide Online in een mum van tijd worden uitgevoerd.

Volledige waardeketen

De Handling Guide Online verkort assemblage- en levertijden van bijna twee maanden tot slechts enkele weken. Nieuwe standaardproducten verkorten ook het parametriseren en de inbedrijfstellingstijden. Machinebouwers en systeembouwers kunnen zo hun marktintroductietijd voor geïntegreerde handlingsystemen met ongeveer 70% verkorten. Dankzij deze technische tool hebben ontwerpingenieurs meer tijd en ruimte voor creativiteit bij het plannen en de project engineering van de kerngebieden van technologische expertise in hun bedrijf.

Met één klik wordt de bestelling naar Festo verzonden. De handling-experts van Festo leveren vliegensvlug een kant-en-klaar systeem, inclusief alle gebruikersdocumentatie in overeenstemming met de EU Machinerichtlijn, rechtstreeks aan de machine of fabriek.

Cartesische robots met hoge snelheid

Het handlingsysteem biedt nu ook cartesische robots met hoge snelheid op basis van EXCT met 90 picks per minuut, evenals vlakke handlingsystemen op basis van de EXCH-serie, die cycli van 100 picks per minuut halen. De bijzonder compacte vlakke handlingsystemen en driedimensionale handlingsystemen van de EXCM-serie zijn ideaal voor desktoptoepassingen in assemblage van kleine onderdelen, elektronica-productie of laboratoriumprocessen.

Schakelschemaservice van Eplan – Schematic Solution

Waarom zou u de tijd van technici gebruiken om minder productieve taken uit te voeren wanneer er een service is om dit voor hen te doen? Het maken van een Eplan-project kan zelfs enkele uren duren en is, afhankelijk van de complexiteit, foutgevoelig. Schematic Solution automatiseert veel van de processtappen en maakt daardoor tijd vrij voor creatieve taken. Ook worden projecten foutloos gedocumenteerd. Het individuele elektrische circuit en de pneumatische schema’s kunnen worden aangeschaft als een Eplan-project en als pdf via Schematic Solution in de Festo App World.

Gegevens worden gedurende het hele proces consistent beheerd, wat resulteert in een Eplan-project met een unieke systeem-ID voor elk afzonderlijk handlingsysteem. Foutloze documentatie voor het geconfigureerde handlingsysteem met een mechatronisch beeld van de geconfigureerde ventieleilanden en elektrische terminals zoals CPX, VTSA of MPA wordt met één druk op de knop gegenereerd. Dankzij de integratie van de schakelschemaservice is het configureren van handlingsystemen niet alleen betrouwbaarder, maar ook goedkoper omdat waardevolle tijd kan worden gebruikt voor creatieve activiteiten.

Efficiënte inbedrijfstelling

Festo biedt nu parameterfiles voor snelle inbedrijfstelling van de motordrives. De bestanden worden op maat gemaakt op basis van gebruikersinvoer en het berekende systeem en kunnen rechtstreeks in de motorcontroller worden geladen. Deze file bevat de parameters specifiek voor het handlingsysteem, bestaande uit asafmetingen, motoreigenschappen, feedconstanten en dynamische gegevens.

Een speciale functie is dat de controllerinstellingen automatisch worden berekend op basis van de last, het eigen gewicht en de door de gebruiker ingevoerde systeemdynamiek.

Doorbraak in digitalisering

Met het handlingsysteem stimuleert Festo de digitalisering en ondersteunt het zijn klanten om het tijdperk van Industry 4.0 te betreden. Automatiseringsexpert Festo combineert zijn uitgebreide kennis van industriële toepassingen met de nieuwste ontwikkelingen in informatietechnologie om online toepassingen voor industriële automatiseringsprojecten te realiseren. Festo gebruikt ook digitale communicatie om zijn klanten tijdens het digitale klanttraject te ondersteunen. Dit digitale traject begeleidt klanten betrouwbaar en uitgebreid door de Festo-portfolio, van informatie-inkoop en configuratie via bestellen en levering tot inbedrijfstelling en onderhoud of zelfs tot de technische

Over Festo

Festo AG is een wereldwijd actief onafhankelijk familiebedrijf. Het hoofdkantoor is gevestigd in Esslingen am Neckar in Duitsland. Het bedrijf levert pneumatische en elektrische automatiseringstechnologie aan 300.000 klanten in de industrie- en procesautomatisering in meer dan 35 sectoren. De producten en diensten van Festo zijn verkrijgbaar in 176 landen. Met zo’n 21.200 werknemers in meer dan 250 vestigingen in 61 landen wereldwijd realiseerde Festo in 2018 een omzet van circa 3,2 miljard euro. Jaarlijks wordt ongeveer 8% van deze omzet geïnvesteerd in onderzoek en ontwikkeling.

Als lerend bedrijf investeert Festo 1,5% van de omzet in basis- en vervolgtrainingen. Deze trainingen worden echter niet alleen verzorgd voor het eigen personeel van Festo. Festo Didactic SE biedt ook basis- en vervolgtrainingsprogramma’s op het vlak van automatiseringstechnologie aan klanten, studenten en stagiairs.

Meer informatie

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie