Nieuwe generatie kabeldoorvoeren zonder gereedschap

Kabeldoorvoeren

De nieuwe generatie deelbare kabeldoorvoeren voor het KT-tulen systeem zijn uniek door de mogelijkheid om zonder gereedschap te monteren, de hoge kabeldichtheid en het eenvoudig doorvoeren van voor geassembleerde kabels. Het nieuwe deelbare KEL-FA systeem voor kabeldoorvoeren van icotek is een compact systeem voor het doorvoeren en afdichten van kabels met en zonder connectoren, evenals hydraulische en pneumatische slangen.

Nieuwe generatie kabeldoorvoeren

De bediening is heel eenvoudig: nadat het frame is gemonteerd met de doorvoertules en kabels van het type KT, wordt de beugel geplaatst en worden de twee hendels met het onderste deel vergrendeld door ze naar beneden te drukken. Hier wordt een tweetraps vergrendeling gebruikt. In de eerste stap van de kabeldoorvoeren worden de componenten bij elkaar gebracht en worden de doorvoertules precies gepositioneerd. De tweede stap zorgt voor de optimale druk en een veilige vergrendeling. Hierdoor is het niet meer nodig om het deksel op het frame te schroeven.

De torsiestijve constructie van de KEL-FA maakt een intuïtieve montage mogelijk. Retrofits, reparaties en onderhoud kunnen altijd snel en eenvoudig worden uitgevoerd. De garantie op voor gemonteerde kabels blijft bestaan. De montagehoogte van het kabeldoorvoerframe is 22mm.

Een ander voordeel is de geïntegreerde pakking aan de achterzijde van de kabeldoorvoeren, die zorgt voor een perfecte afdichting tussen het KEL-FA frame en de wand. Een hoge trekontlasting conform EN62444 op de kabel is mogelijk bij gebruik van icotek KT doorvoertules. Door het gebruik van multi-doorvoertules kan een zeer hoge kabeldichtheid (tot 40 kabels in één frame) worden bereikt.

In combinatie met het IMAS-CONNECT adaptersysteem van icotek wordt de KEL-FA een allrounder en bijna ongelimiteerd in zijn toepassingsgebieden. De KEL-FA bestaat uit polyamide en is vrij van siliconen en halogeen. Het nieuwe frame voor kabeldoorvoeren bereikt beschermingsgraad IP54, certificering voor UL Type 12 (volgens UL 50E) is in uitvoering. Het temperatuurbereik is -40 ° C tot + 140 ° C (statisch).

Meer informatie

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie