Nieuwe digitale manometer type MAN-LC, -SC

Manometer

De kernfunctionaliteit van een manometer is uiteraard het accuraat meten en weergeven van druk. KOBOLD Instrumentatie introduceert de manometer serie LC: een geavanceerde reeks digitale manometers die grenzen verlegt. De LC-serie voldoet niet alleen aan deze basisverwachting, maar gaat verder door integratie van functies die ervoor zorgen dat je drukmetingen op afstand kunt uitlezen dankzij een analoge uitgang. Het apparaat meet de druk via een keramische of metalen meetcel, waarna het resultaat op een overzichtelijk display wordt getoond.

Unieke kenmerken die de standaard bepalen

De manometer heeft een meetbereik tot 0-1600 bar. Dankzij het 5-digit 14-segment LCD-display met een cijferhoogte van 16 mm, is de leesbaarheid uitstekend. Een ander opmerkelijk kenmerk is de breedte van de beschikbare meeteenheden – van kPa tot inHg – zodat je altijd de gewenste eenheid voor je specifieke toepassing kunt selecteren.

De manometers kunnen ook klantspecifieke eenheden of metingen weergeven. De capaciteit om piekwaarden te onthouden, de bedieningsgemak van capacitieve knoppen en het draaibare display zijn slechts enkele van de functies die je werk efficiënter zullen maken.

MAN-LC versus MAN-SC manometer

Binnen de LC-serie kunnen engineers kiezen tussen twee varianten: de MAN-LC en de MAN-SC. De manometer MAN-LC onderscheidt zich door zijn dubbele vrij programmeerbare uitgangen, zijn diverse outputmogelijkheden waaronder een analoge output en frequentie-output, en natuurlijk zijn backlighting. In tegenstelling tot andere modellen, draait de MAN-SC op een 9V batterij. Bovendien heeft deze een levensduur van tot wel 2 ½ jaar. Daarnaast beschikt hij over een instelbare slaapmodus.

Meer informatie bij KOBOLD Instrumentatie.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie