Nieuwe ADV200-SP frequentieregelaar voor pomp op zonne-energie

Pomp op zonne-energie

Leverancier van motoren en drives WEG heeft de lancering aangekondigd van de nieuwe ADV200-SP frequentieregelaar voor pomptoepassingen op zonne-energie. Deze geavanceerde frequentieregelaar is speciaal ontworpen voor geïsoleerde of hybride watersystemen met een pomp op zonne-energie.

Pomp op zonne-energie via PV panelen

De ADV200-SP is één van WEG’s nieuwste frequentieregelaars. De nieuwe aandrijving is ontwikkeld met behulp van WEG’s expertise in industriële aandrijftechnologie en combineert de mogelijkheden van de bestaande ADV200 omvormer met WEG’s uitgebreide ervaring in zonne-energie en pomptoepassingen via fotovoltaïsche (PV) panelen. De regelaar zet de elektrische energie van het PV-paneel om in mechanische energie die door de pomp wordt omgezet in hydraulische energie.

Door gebruik te maken van de synergie tussen de omvormers en de zonne-energietechnologie, heeft WEG ook een nieuwe softwaretoepassing ontwikkeld die de werking van de pomp op zonne-energie optimaliseert en daarmee een nieuwe industrienorm creëert.

De kern van deze innovatie is het MPPT dynamische zoekalgoritme, ontwikkeld door WEG ingenieurs. Dit algoritme zorgt ervoor dat de ADV200-SP regelaar zich continu aanpast aan wisselende straling en temperatuur, waardoor de systeembelasting wordt gemaximaliseerd bij maximaal uitgangsvermogen. Dit aanpassingsvermogen is een game-changer en zorgt voor een grotere efficiëntie en betere prestaties onder real-world omstandigheden.

Op verschillende manieren toepasbaar

Een van de opvallendste kenmerken van de ADV200-SP aandrijving is zijn veelzijdigheid in de aanpassing aan verschillende fabrieksconfiguraties. De aandrijving van de pomp op zonne-energie is naadloos geschikt voor geïsoleerde systemen met één enkele zonne-energiebron. Deze is ook geschikt voor dubbele systemen met afwisselend zonne-energie, secundaire wisselstroombronnen en hybride opstellingen die ook beide bronnen kunnen bevatten.

De aandrijving beschikt over een geïntegreerde bronmanagerfunctie. Deze functie maakt het beheren van systemen met twee bronnen eenvoudiger. Bovendien garandeert het een soepele overgang van de ene bron naar de andere. Belangrijk hierbij is dat de functie zonne-energie de voorrang geeft. Hierdoor blijft de irrigatie continu en kostenefficiënt.

De ADV200-SP aandrijving beschikt over een breed vermogensbereik, variërend van 1,5 tot 400 kW. Hierdoor past hij bij vele fabrieksgroottes. Of het nu om een kleinschalig bedrijf gaat of een complex irrigatiesysteem, deze aandrijving kan zich aanpassen aan diverse behoeften.

Verschillende functies

Om uitgebreide ondersteuning te bieden voor de bescherming en de werking van de frequentieregelaar voor de pomp op zonne-energie, bevat de software van de ADV200-SP verschillende gespecialiseerde functies. Deze functies omvatten stralingssensorbeheer, automatische start- en stopfunctie, tankniveaucontrole, droogloopbeveiliging, debiet- en druklusregeling, geschiktheid voor zowel distributie- als dompelpompen en zelfs een pompreinigingsfunctie. Dit uitgebreide pakket functies zorgt ervoor dat elk pompsysteem soepel en efficiënt werkt.

Bovendien is de ADV200-SP ontworpen met het oog op gebruiksvriendelijkheid. De interface van het systeem is eenvoudig en intuïtief. Er zijn ook hulpmiddelen beschikbaar die het opstarten en optimaliseren vereenvoudigen. Hierdoor is het systeem toegankelijk voor zowel ervaren professionals als nieuwkomers in de zonnepomptechnologie.

“WEG zet zich in voor het leveren van duurzame oplossingen die efficiëntie en innovatie stimuleren in een groot aantal sectoren waarin we actief zijn”, aldus Marek Lukaszczyk, marketing manager voor Europa en het Midden-Oosten bij WEG. “De ADV200-SP aandrijving is een mooie ontwikkeling voor pompen op zonne-energie. De ADV200-SP is ontworpen voor gebruiksgemak, efficiëntie en functionaliteit. Dit maakt het een ideale oplossing voor het ondersteunen van milieuvriendelijke pompwerkzaamheden.”

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie