Nieuw platform voor uiterst flexibele besturing en monitoring

Besturing en monitoring

In de steeds evoluerende wereld van de automatisering, blijft de behoefte aan hoogwaardige besturing en monitoring een topprioriteit voor professionals in sectoren als de petrochemie, chemie en farmaceutische industrie. Pepperl+Fuchs komt nu met hun nieuwste aanwinst: het VisuNet FLX HMI-operatorwerkstation.

Afgestemd op specifieke industriebehoeften

Het is geen geheim dat besturing en monitoring essentieel zijn voor de productiviteit en veiligheid in deze sectoren. Het VisuNet FLX-platform, als onderdeel van de uitgebreide reeks bedienings- en bewakingssystemen, is specifiek afgestemd op deze eisen. Bij het ontwerpen ervan was er een duidelijke focus op flexibiliteit. De modulariteit van dit systeem staat voorop, waardoor gebruikers de functionaliteit kunnen afstemmen op hun specifieke applicaties.

Drie unieke configuraties voor geoptimaliseerde besturing en monitoring

Het vernieuwende van het VisuNet FLX-systeem zit hem niet alleen in zijn aanpasbaarheid, maar ook in de variëteit aan configuraties. Afhankelijk van de specifieke wensen van de gebruiker, kan men kiezen uit drie basisconfiguraties:

  • Het HMI-systeem: Dit is een volledig HMI-systeem, dat te combineren is met diverse apparaten zoals een thin-client of pc. De unit is eveneens bruikbaar als directe monitor. Het hygiënische ontwerp van de roestvrijstalen behuizing maakt het bijzonder geschikt voor stand-alone installaties, zoals plaatsing op sokkels of draagarmen.
  • Panel PC: De focus ligt hier op het beeldscherm, dat in diverse formaten in Full HD beschikbaar is. Net als het HMI-systeem is een Panel PC combineerbaar met een thin-client, pc of het kan dienen als directe monitor, maar is voornamelijk bedoeld voor paneelmontage.
  • Box PC: Een stand-alone PC of thin client, geoptimaliseerd voor directe installatie in de schakelkast.

Wereldwijde inzetbaarheid door uitgebreide certificaties

Besturing en monitoring op wereldniveau vereisen compatibiliteit en certificeringen die vertrouwen wekken. Met certificaties zoals ATEX, IECEx en NEC500 is het VisuNet FLX-platform niet alleen veelzijdig, maar ook betrouwbaar. Voeg daar het uitgebreide partnernetwerk van Pepperl+Fuchs aan toe, en je hebt een HMI-oplossing die overal ter wereld inzetbaar is.

Het VisuNet FLX HMI-operatorwerkstation van Pepperl+Fuchs belichaamt de toekomst van besturing en monitoring in kritieke industrieën. De combinatie van flexibiliteit, diversiteit in configuraties en wereldwijde certificaties maakt het tot een onmisbaar instrument voor elke automatiseringsspecialist. In deze tijden van technologische vooruitgang, blijft de behoefte aan geoptimaliseerde besturing en monitoring centraal staan, en met het VisuNet FLX-systeem kunnen engineers deze behoefte met vertrouwen tegemoet treden.

Meer informatie

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie