Motoren met een hoog rendement

Motoren met een hoog rendement

Dyneo+, de nieuwe range motoren met een hoog rendement

Nidec Leroy-Somer presenteert Dyneo+, een range motoren met een hoog rendement. Het betreffen hoog efficiënte permanent magneet synchrone reluctantiemotoren. Door de prestatie van permanent magneet technologie te combineren met de eenvoud van inductiemotoren, voldoet de Dyneo+ aan de voorwaarden van industriële applicaties.

Nidec Leroy-Somer heeft 15 jaar ervaring en meer dan 3 Gigawatt geïnstalleerde installaties en is daarmee een gerenommeerde marktleider in de productie van hoge energie-efficiënte sychroon motoren en frequentiegeregelde oplossingen.
Voortbordurend op die ervaring heeft Nidec Leroy-Somer Dyneo+ ontwikkeld die alle voordelen heeft van inductietechnologie en synchrone permanent magneet technologie.

Dyneo+ maakt het mogelijk om aanzienlijke energiebesparingen te genereren bij gebruik in variable snelheid en variabele last. Dit komt door een rendementsniveau hoger dan IE5 waarmee het hoogste efficiëntie niveau wordt bereikt van IEC 60034-30-2, NEMA Super Premium en NEMA Ultra-Premium.

Koppel en snelheidsprestatie

Deze range motoren met een hoog rendement is ontwikkeld voor samenwerking in combinatie met onze frequentieregelaars en voor optimalisatie van de algehele prestaties. Met en zonder positie feedback garanderen wij eenvoudige inbedrijfstelling. De Dyneo+ motor in combinatie met bovengenoemde regelaar garandeert constant koppel in alle vermogensranges zonder geforceerde koeling.

Betrouwbaarheid en Eenvoud

Nidec Leroy-Somer heeft de Dyneo+ range ontwikkeld op basis van het platform van hun IMfinity® inductiemotoren die bekend staan om hun robuustheid en betrouwbaarheid. Doorgaan op bewezen componenten geeft deze nieuwe motoren een krachtig ontwerp en een lange levensduur. De constructie bestaat onder andere uit kogellagers die aangepast zijn voor gebruik met frequentieregelaar en ontworpen voor zware last op de as. De wikkeling is uitgevoerd met versterkte isolatie, de rotor uitgevoerd zonder rare earth magneten en de motor heeft een goede thermische beveiliging dankzij de standard aanwezige PTC & PT100 sensoren.

Dyneo+ is ontworpen voor een snelle inbedrijfstelling, eenvoudige parameterstructuur en gemakkelijk onderhoud. De motoren met een hoog rendement kunnen eenvoudig aangesloten worden doordat deze zijn uitgerust met een grote klemmenkast. Doordat deze nieuwe technologie zorgt voor lage verliezen in de rotor zal de warmteontwikkeling ook lager zijn. Dit heeft een postieve werking op de onderhoudskosten in met name een langere smeerinterval van de lagers.

Hoge mate van aanpassingsvermogen

De Dyneo+ motoren zijn beschikbaar van 11 tot 430 kW en voor snelheden van 1500 rpm tot 6000 rpm en verschijnt in twee varianten voor zeer uiteenlopende configuraties:

  • Een variant die 100% uitwisselbaar is met een standaard IEC motor en daardoor eenvoudig geïntegreerd kan worden in machines, applicaties of systemen, zonder enige aanpassing aan het huidige ontwerp.
  • Een extreem compacte variant met één van de hoogste ‘power to weight’ ratio op de markt om elke ruimtebeperking aan te kunnen en het energieverbruik te optimaliseren.

In aanvulling op de aluminium IP55 uitvoering (LSHRM) en de stalen IP23 uitvoering (PLSHRM), komt Dyneo+ ook met een gietijzeren IP55 uitvoering (FLSHRM).

Deze voordelen maken Dyneo+ een zeer veelzijdige motorserie volledig in naleving van de eisen van de markt in de industrële koeling, compressoren, pompen, ventilatie, extrusie etc.

Meer informatie

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Productie industrie - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.