Nieuwe GPT tandwielkasten

tandwielkasten faulhaber

Nieuwe GPT tandwielkasten met groot aantal overbrengingsverhoudingen

De nieuwe GPT familie van metalen planetaire tandwielkasten wordt gekenmerkt door de compacte afmetingen, de hoge koppels en de uitgebreide range aan overbrengingsverhoudingen. Hij is zeer robuust en verdraagt zowel frequente als plotselinge veranderingen in de belasting. De tandwielkasten werken zeer efficiënt, kunnen worden gecombineerd met veel verschillende motoren en daarnaast zijn verschillende uitgaande asvormen mogelijk.

De zuiver metalen GPT tandwielkasten evenaren prestaties van duurdere technologieën op de markt, zoals keramische componenten. De tandwielkasten zijn verkrijgbaar met een diameter van 22, 32 en 42 millimeter. De tandwielkasten bereiken de hoogste waarden voor zowel het koppel als het toerental. Vergeleken met de vorige generatie tandwielkasten verdubbelde het continue ingangstoerental ruim, tot meer dan 10.000 rpm, en worden in de intermitterende modus ingangstoerentallen tot 20.000 rpm ondersteund. De 42GPT serie bereikt een intermitterend koppel tot 25 Nm, terwijl de lengte is teruggebracht tot 71 millimeter. De GPT tandwielkasten zijn extreem robuust gemaakt, en zijn bestand tegen zowel continue belastingen als zeer abrupte en plotselinge veranderingen in belasting. Tegelijkertijd zijn ze aanzienlijk korter dan andere modellen met dezelfde diameter.

De tandwielkasten kunnen worden uitgerust met maximaal vier reductietrappen. Elke trap is individueel geoptimaliseerd voor het hoogste vermogen in termen van koppel en toerental. Een belangrijke eigenschap van de productfamilie is het hoge aantal beschikbare overbrengingsverhoudingen en hun zeer uniforme verdeling. Hierdoor kan het motorvermogen optimaal worden benut: bij hetzelfde ingaande toerental kan een hoger koppel worden bereikt, en bij hetzelfde koppel een hoger toerental. Bovendien is het stroomverbruik aanzienlijk verminderd door een veel hogere efficiëntie in vergelijking met vorige productgeneraties. De nieuwe GPT familie is dankzij een zeer lage speling ook bijzonder geschikt voor nauwkeurige positioneringstoepassingen.

Met hun hoge prestaties en grote robuustheid zijn de tandwielkasten van deze nieuwe GPT productfamilie geschikt voor uiteenlopende veeleisende toepassingen. Het compacte ontwerp past bijzonder goed bij de nieuwe BXT familie van borstelloze platte motoren, wanneer de afmetingen een belangrijke beperking stellen bij het integreren van actuators in toepassingen. Een groot aantal bestaande Faulhaber DC servomotoren kan gecombineerd worden met de nieuwe GPT tandwielkasten. Ze zijn daarmee ideaal voor verschillende soorten robots – inspectie, assemblage, rehabilitatie of exoskeletten – maar ook voor productie- en laboratoriumautomatisering, voor verpakkingsmachines, meet- en testapparatuur of voor het transporteren van halfgeleiders.

FAULHABER

FAULHABER is gespecialiseerd in het ontwikkelen, produceren en inzetten van hoognauwkeurige miniatuuraandrijvingssystemen, servocomponenten en aandrijfelektronica met tot wel 200 Watt uitgangsvermogen. Hierbij hoort naast het uitvoeren van klantspecifieke totaaloplossingen ook een uitgebreid aanbod aan standaardproducten zoals borstelloze motoren, DC-minituurmotoren, stappenmotoren, encoders en motion controllers. Het FAULHABER-handelsmerk wordt over de hele wereld erkend als symbool van kwaliteit en betrouwbaarheid in complexe toepassingsgebieden zoals medische technologie, fabrieksautomatisering, precisie-optica, telecommunicatie, lucht- en ruimtevaart en robotica. Van de krachtige DC-motor met een continukoppel van 200 mNm tot aan de delicate microaandrijving met een buitendiameter van 1,9 mm omvat het portfolio van FAULHABER meer dan 25 miljoen mogelijkheden om voor elke toepassing een optimaal aandrijfsysteem samen te stellen. Deze modulaire technologie is tevens de basis voor aanpassingen waarmee we op bijzondere klantenwensen voor speciale uitvoeringen in kunnen gaan.

Meer informatie

Meer artikelen over mechanische aandrijfsystemen

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie