MKB!dee – 63 projecten om mkb te helpen met bijscholing personeel

MKB!dee

175 mkb-bedrijven ontvangen in totaal 10 miljoen euro voor hun MKB!dee

Het MKB!dee omvat projecten waarmee ondernemers kunnen experimenteren met hoe je de kennis en vaardigheden van je personeel kunt opvijzelen. Dat is vandaag bekend gemaakt door staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken en Klimaat) en minister Wouter Koolmees (Sociale Zaken en Werkgelegenheid).

In totaal gaat het om 63 nieuwe projecten, waarbij vaak meerdere bedrijven samenwerken. Elk project krijgt een bedrag tussen de 25.000 en 200.000 euro. Zo ontwerpt het Delftse ondernemerscollectief De Brouwerij een platform waar bedrijfseigenaren in game-vorm worden gestimuleerd zich te ontwikkelen. En werkt het Twentse zorgbedrijf IMEAN aan digitale trainingen die het personeel helpen zorgen voor ouderen met een migratieachtergrond.

Staatssecretaris Mona Keijzer (EZK): “Wie weet beter wat een ondernemer nodig heeft dan een ondernemer? Ik wil het voor ondernemers makkelijker maken om zich aan te blijven passen aan wat de tijd en hun klanten van ze vragen. Daarvoor doe ik via het MKB!dee een beroep op hun creativiteit en ondernemerszin. Zij leveren het idee, de overheid de middelen en ondersteuning om het idee uit te voeren via het Platform Talent voor Technologie. Wat werkt, brengen we daarna breed onder de aandacht. Zo profiteert ons hele mkb van een steeds langere lijst prachtige voorbeelden van hoe je je personeel kan laten groeien.”

Minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid: “Jezelf blijven ontwikkelen is heel belangrijk. Dat hebben we ook zeker het afgelopen jaar gezien. Het is belangrijk dat zowel bedrijven en ondernemers als hun medewerkers wendbaar blijven om in te spelen op onverwachte ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. MKB!dee is een mooi initiatief om daaraan in de praktijk bij te dragen. Vooral ook de leercultuur in kleine bedrijven is ontzettend belangrijk. Juist daar is nog veel winst te behalen. In de eerste rondes van MKB!dee zagen we al mooie projecten voorbijkomen. En ook nu zijn er weer een heel aantal projecten die zich specifiek in het klein mkb plaatsvinden. Ik ben trots op deze initiatieven en ben erg benieuwd naar de resultaten.”

Drie edities

Voor deze editie MKB!dee bedroeg het budget 10 miljoen euro, waarvan 7,3 miljoen van EZK en € 2,7 miljoen van SZW. Dit is de derde keer dat er geld beschikbaar komt voor MKB!dee; eerdere edities vonden plaats in 2018 (2 miljoen voor 14 projecten) en 2019 (7,8 miljoen voor 47 projecten). De resultaten van de eerste twee edities zijn gebundeld in de publicatie Goed idee! Oplossingen van ondernemers om leren en ontwikkelen in het mkb te stimuleren. De tot nu toe 124 MKB!deeën dienen als inspiratie voor andere ondernemers.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie