Mitsubishi Electric breidt SCADA-productlijn uit

SCADA-productlijn

SCADA-productlijn verrijkt met nieuwe softwaresystemen voor systeembewaking en procescontrole

Om de toenemende focus op digitale productie en IoT te ondersteunen heeft Mitsubishi Electric zijn SCADA-productlijn voor de EMEA-markten uitgebreid met twee nieuwe softwaresystemen voor systeembewaking en procescontrole. Deze producten, die onder de naam ‘GENESIS64’ worden vermarkt, zijn een aanvulling op de bestaande ‘MAPS’ SCADA-software.

De nieuwe reeks komt tegemoet aan de groeiende verscheidenheid aan wensen op het gebied van IoT en dekt een breed scala aan toepassingen, van monitoring en controle van kleine productielijnen tot multi-site monitoring en business intelligence (BI) voor fabrieksbrede systemen, procesautomatisering, alsmede automatisering van gebouwen en energievoorzieningen. De ‘GENESIS64 Basic SCADA’ is instapsoftware met essentiële functies voor kleine productielijnen. De ‘GENESIS64 Advanced Application Server’ is een uitgebreide SCADA-suite voor grootschalige monitoring van fabrieken, gebouwen en energiebedrijven.

Voor klanten die op zoek zijn naar oplossingen voor omvangrijke systeemapplicaties kan met de ‘GENESIS64 Advanced Application Server’ een serverloos systeem worden gecreëerd. Dit vergemakkelijkt de realisatie van redundante systemen voor meerdere locaties of andere veilige, grootschalige systemen. Deze high-end software kan ook verbinding maken met draagbare apparaten zoals smart glasses en smart watches. Deze functionaliteit is een uitkomst voor toepassingen als remote monitoring of het geven van werkinstructies op afstand. Een andere functie die het ‘nieuwe normaal’ in de productiewereld ondersteunt is sofwarebediening via spraakcommando’s met behulp van AI ‘smart assistant’ luidsprekers. Operators hoeven met deze functionaliteit niet meer het beeldscherm aan te raken voor bediening en monitoring.

Met de uitbreiding van het aanbod aan SCADA-producten krijgen klanten van Mitsubishi Electric naadloze toegang tot SCADA-oplossingen van het Amerikaanse ICONICS, Inc. Dit bedrijf op het gebied van SCADA- en IoT-analysesoftware is in 2019 door Mitsubishi Electric overgenomen. Klanten kunnen voor een uitgebreid scala aan softwareproducten en -diensten –van de edge tot aan de cloud– profiteren van de combinatie van de softwaretechnologie van ICONICS met de FA-technologie van Mitsubishi Electric. Deze producten zijn allemaal gericht op het helpen van klanten bij het verbeteren van hun automatisering en procescontrole. De integratie is als eerste gerealiseerd in de directe verbinding van Mitsubishi Electric PLC’s met de smartGENESIS64 SCADA-software. Dit resulteert in automatische detectie en soepel opstarten, zonder noodzaak van een OPC-server.

Ga voor meer informatie naar de website van Mitsubishi Electric Factory Automation EMEA:
nl3a.mitsubishielectric.com/fa/nl/products/hmi/iconics/local

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Productie industrie - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.