Minivacuümpompen aan met IO-LINK communicatie

Minivacuümpompen

COVAL kondigt nieuwe serie minivacuümpompen aan met IO-LINK communicatie

Coval’s nieuwe LEMAX IO-serie minivacuümpompen met IO LINK-communicatie integreert alle vereiste functies voor geoptimaliseerd vacuümbeheer in een compact product. Via de IO-Link interface communiceren de minivacuümpompen permanent met de omgeving. Dankzij de ASC-technologie (Air Saving Control) combineren zij productiviteit met energiebesparing. Hierdoor zijn zij geschikt voor een groot aantal toepassingen in verpakkingen, robotica of kunststofverwerking. Zonder dat er extra randapparatuur nodig is, zijn deze alles-in-één minipompen volledig compatibel met Industrie 4.0-automatisering.

IO-Link voor vereenvoudigde communicatie

De IO-Link interface zorgt voor een efficiënte realtime communicatie tussen de LEMAX IO-vacuümpompen en alle protocollen op een hoger niveau (Ethernet/IP, PROFINET, EtherCAT, enz.) die worden gebruikt voor het toezicht op de productielijn. IO-Link maakt continue diagnose, gecentraliseerde programmering en pompbesturing mogelijk. De beschikbaarheid van realtime diagnostische statusgegevens maakt het mogelijk om de productie te optimaliseren. Naast een snelle en kosteneffectieve installatie is preventief onderhoud eenvoudig te realiseren. Bij vervanging behoeven de vacuümpompen niet opnieuw geconfigureerd te worden.

Energiebesparingen

ASC-technologie, die zorgt voor een intelligente vacuümregeling door het luchtverbruik te stoppen wanneer het ingestelde vacuümniveau is bereikt, maakt energiebesparingen mogelijk van 75 tot 99%, afhankelijk van de toepassing. Bovendien analyseert ASC de toepassing en past het zich aan aan ondoordringbare of poreuze onderdelen om de werking en het energieverbruik te optimaliseren.

Compact formaat en laag gewicht

Met hun compacte formaat hebben de LEMAX IO-pompen alle belangrijke functies geïntegreerd in één enkele module: drukregeling, magneetventielen, open demper tegen verstopping, elektronische vacuümschakelaar, M8-connector (directe Plug & Play-verbinding) en instelbare blaaskracht. Dankzij hun kleinere formaat en gewicht (130 g) kunnen de zuignappen op een minimale afstand worden geplaatst om de kortst mogelijke griptijd te bereiken zonder verlies van lading.

Modulariteit

De LEMAX IO-minivacuümpomp kan worden aangepast aan de behoeften van integrators en gebruikers. Ze zijn verkrijgbaar in drie mondstukdiameters (1, 1,2, 1,4 mm) waardoor een zuigstroomsnelheid van 29 tot 70 Nl/min mogelijk is (maximaal vacuüm 85%). Ze zijn optioneel uitgerust met een standaard gesloten (NC) of standaard open (NO) magneetventiel. Deze laatste variant wordt aanbevolen voor toepassingen waarbij het vastgrijpen van het werkstuk gegarandeerd moet zijn in geval van onverwachte stroomuitval of lekkage (positieve veiligheid).

Meerdere LEMAX IO-minivacuümpompen kunnen worden gecombineerd in een eiland met één enkele druktoevoer

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Procesindustrie - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.