Meer Performance voor S-DIAS Safety System

S-DIAS Safety

Programmeerbare, flexibele veiligheid is een belangrijk onderdeel van een intelligent machineontwerp. Met S-DIAS Safety van SIGMATEK heeft de gebruiker een zeer economische oplossing die voldoet aan de hoogste veiligheidsnormen (SIL 3, PL e). De SCP 211 Safety CPU biedt nu nog meer prestaties.

Vier keer de verwerkingssnelheid van zijn kleine zusje, de SCP 111, evenals meer geheugen voor gebruikersprogramma’s (1 MB Flash, 500 kB SRAM) en remanent geheugen voor parameterlijsten en variabelen. De 25 mm brede DIN-railmodule levert een totale stroomsterkte van 1,6 A om de S-DIAS Safety-modules van stroom te voorzien en is daarmee de juiste keuze voor diverse veiligheidstoepassingen. Nieuwe functies zoals het maken van arrays, markeringsvariabelen, constanten in lijstformulieren en herlaadbare parameterlijsten vereenvoudigen het maken en verwerken van veiligheidstoepassingen.

De grafische editor van de LASAL SAFETY Designer maakt het ontwikkelen van veiligheidsrelevante toepassingen eenvoudig en comfortabel. In de bibliotheek zijn meer dan 50  safety functieblokken op basis van PLCopen beschikbaar, zoals noodstop, tweehandbediening en vergrendeling. Aan de SCP 211 zijn nieuwe safety functieblokken voor interpolatie, conversie van data-eenheden en arrayverwerking toegevoegd. Het safety-programma wordt slechts één keer gemaakt met alle optionele modules en kan vervolgens naar wens worden geconfigureerd. Dit betekent dat er één  safety programma is voor alle uitbreidings fasen van een machine.

De hardware van het modulaire, TÜV-gecertificeerde S-DIAS Safety System bestaat altijd uit een Safety CPU, die de toepassing bewaakt of aanstuurt en veilige I/O-modules. Hier zijn er veilige digitale in- en uitgangen, analoge ingangen, relaisuitgangen en SSI absolute encoderingangen die flexibel kunnen worden gecombineerd. S-DIAS Safety is naadloos geïntegreerd in het S-DIAS besturingssysteem van SIGMATEK, maar kan ook als stand-alone safety-oplossing worden geïmplementeerd.

Meer informatie

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie