Maakindustrie Expo 2023

Vakbeurs Maakindustrie Expo

De Maakindustrie Expo 2023 (MIX) keert terug voor de tweede editie op 10 en 11 mei in Evenementenhal Hardenberg. De vakbeurs wordt dit jaar uitgebreid naar vier hallen met meer dan 100 exposanten, waaronder nieuwe namen zoals ZEISS Group, Bystronic Benelux, Stevast Techniek en Apparatenfabriek ARA.

Maakindustrie Expo 2023

Het kennisprogramma van Maakindustrie Expo 2023 is uitgebreid en omvat zes lezingen over actuele thema’s, waaronder effectief werkvoorbereiden, winstgevend robotiseren en het gebruik van productconfigurators. Koninklijke Metaalunie en Teqnow verzorgen het grootste deel van het programma. TNO organiseert op 10 mei een sessie over het thema ’10x klaar voor Industry 4.0‘.

De beursorganisatie is optimistisch over de toekomst van de beurs en de deelname van exposanten, die bezoekers ondersteuning bieden in elke stap van het productieproces. Kennisdeling is een belangrijk aspect van de beurs, aangezien ondernemers en techneuten zich moeten voorbereiden op de toekomst en hun bedrijven moeten aanpassen aan de veranderende wereld. De Maakindustrie Expo 2023 biedt een platform waar theoretische en praktische kennis samenkomen en waar ervaringen worden gedeeld. Het evenement brengt experts en professionals uit de maakindustrie samen om te leren en elkaar te ontmoeten.

Beleving

Maakindustrie Expo 2023 biedt bezoekers kennis, inspiratie en nu ook meer beleving. De vakbeurs breidt uit met een extra kennisstudio waar exposanten klantcases kunnen presenteren, en het kennisprogramma met actuele thema’s is via een livestream te volgen. Exposanten zoals WeCobot, Valk Welding en Hagoort Group demonstreren technologie die productieprocessen efficiënter kan maken en er zijn verschillende experiences toegevoegd aan het concept. De Cobot Experience laat zien hoe robots kunnen worden ingezet in de industrie, terwijl Binder3D en vier partners de 3D Experience presenteren met verschillende 3D-printers en printtechnieken. Studenten van NHL Stenden werken op de beurs aan vraagstukken en exposanten geven presentaties in de Exposanten Studio over bijvoorbeeld de waarde van 3D-printen in maakbedrijven.

Industrial Reality Hub

Maakindustrie Expo 2023 verwelkomt de Industrial Reality Hub, een digitale innovatiehub voor Augmented en Virtual Reality (AR/VR) in de industrie. Deze hub is bedoeld om samenwerking en innovatie tussen bedrijven, overheden en kennisinstellingen te stimuleren en biedt bezoekers de mogelijkheid om technische trainingen te volgen met een VR-bril en virtuele rondleidingen te krijgen in het platform Connec2. Dit platform biedt inzicht in hoe andere bedrijven momenteel al oplossingen toepassen.

Naast de Industrial Reality Hub presenteert de materialententoonstelling op de beurs de laatste ontwikkelingen op materiaalgebied. Material District, het platform voor innovatieve materialen dat gericht is op een circulaire economie, toont de nieuwste materialen die bijdragen aan een gezonde leefomgeving. Bezoekers van Maakindustrie Expo kunnen hier inspiratie opdoen en antwoorden vinden op vragen over innovatieve materialen.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie