LIN motor pre-driver ondersteunt hoogvermogen mechatronische miniaturisering

LIN motor pre-driver

Melexis introduceert de MLX81346, een single chip LIN motor pre-driver voor hoge vermogens tot 2000 W. De MLX81346 maakt miniaturisering van de motorregeling en efficiënte stille aandrijving met vectorbesturing (field-oriented control, FOC) mogelijk. De pre-driver is geschikt voor mechatronische toepassingen in de automotive industrie, waaronder oliepompen, motorkoelventilatoren en BLDC-positioneringsactuatoren. De component wordt ook gebruikt in robotsystemen en e-bikes/e-scooters.

LIN motor pre-driver

De MLX81346 LIN motor pre-driver ondersteunt niet alleen bedrijf tot 1000 W bij gebruik van een 12 V-voeding, maar is ook gekwalificeerd voor 2000 W bij een 48 V-voeding. Deze hoge-spanning prestaties zijn te danken aan de SOI-technologie (silicon-on-isolator) waarop de component is gebaseerd.

De LIN motor pre-driver is voorzien van een 16-bit embedded microcontroller unit (MCU), een 64 KB flashgeheugen, alsmede een LIN-softwarestack en LIN-interface (voor aansluiting op de netwerkinfrastructuur in het voertuig). Hij heeft 12 GPIO’s, waaronder 3x hoge-spanning-I/O’s, 2 UART’s, SPI en I2C. Snelle end-of-line programmering via de LIN-pin kan worden gedaan door de klanten zelf met de ondersteuning van door Melexis aanbevolen third parties.

Minimale ruimte

De MLX81346 neemt minimale ruimte op de printplaat in beslag. Hij kan worden geleverd in een 32-pins QFN (5 mm x 5 mm) of een 48-pins TQFP48 (7 mm x 7 mm) behuizing. Deze compacte LIN motor pre-driver is ontwikkeld als SEooC (Safety Element out of Context) en is geschikt voor ASIL B-classificatie. Een bedrijfstemperatuurbereik van -40 °C tot 150 °C wordt ondersteund. Alle essentiële circuitbeveiligingsfuncties zijn ingebouwd.

“De MLX8146 completeert onze derde generatie embedded drivers. De familie omvat nu de LIN-drivers MLX81330 en MLX81332 voor 1..10 W toepassingen, en de LIN pre-drivers MLX81340, MLX81344 en MLX81346 voor 10..2000 W toepassingen”, zegt Marc Lambrechts, Product Line Manager voor Embedded Motor Drivers. “Met de LIN motor pre-driver is Melexis het eerste bedrijf dat een volledig geïntegreerde 48 V pre-driver System-on-Chip (SoC) op de markt brengt. Hiermee helpen we onze klanten in de automotive- en robotsector om compacte oplossingen te ontwikkelen.”

Meer informatie bij Melexis

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.


Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Productie industrie - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.