Lancering krachtigste synchrone trommelmotor voor transportbandsystemen

Synchrone trommelmotor

Interroll breidt prestatiebereik van zijn synchrone trommelmotor uit

Interroll zet de ontwikkeling van bijzonder krachtige, compacte en energie-efficiënte aandrijfoplossingen door: vandaag werd ’s werelds krachtigste synchrone trommelmotor voor transportbandsystemen gelanceerd, met een vermogen van 1,8 kW. Met de nieuwe aandrijving, die voldoet aan de hoogste eisen qua hygiëne, kunnen dynamische en automatische materiaalstroomoplossingen zeer economisch worden geïmplementeerd en daarmee kan een nog breder scala aan goederen via één enkel transportsysteem worden getransporteerd.

De nieuwe DM 0138 synchrone trommelmotor breidt het programma krachtige synchroonmotoren van Interroll verder uit naar boven en maakt hiermee nieuwe toepassingen mogelijk voor klanten en gebruikers, met name in hoog-dynamische logistieke centra en in de voedingsmiddelenindustrie. Net als de bestaande series DM 0080 en DM 0113 biedt de nieuwe DM 0138 maximale acceleratie- en remprestaties bij een zeer laag energieverbruik en de mogelijkheid om getransporteerde goederen nauwkeurig op een systeem te positioneren zonder gebruik te hoeven maken van extra sensoren. Hierdoor wordt bijvoorbeeld de integratie van verpakkings- en andere verwerkingsmachines in een geautomatiseerde goederenstroom sterk vereenvoudigd. De nieuwe synchroonmotor met een diameter van 138 mm en een vermogen van 1,8 kW overtuigt ook door zijn zeer compacte ontwerp: vergelijkbare vermogens konden voorheen alleen worden bereikt met conventionele asynchroonmotoren met een diameter van 165 mm.

Compacte aandrijving die voldoet aan de hoogste eisen voor hygiëne- en automatiseringsprojecten

“Wereldwijd weten steeds meer bedrijven de voordelen van moderne synchrone trommelmotoren te waarderen, die compactheid combineren met een hoge functionaliteit en zuinigheid. Dit geldt met name voor gebruikers die hoge eisen stellen aan automatisering of hygiëne, zoals in de voedingsmiddelenindustrie. Met deze strategische uitbreiding van ons trommelmotorplatform helpen wij systeemintegratoren en gebruikers om hun zakelijke mogelijkheden nog beter te benutten”, aldus dr. Hauke Tiedemann, managing director van Interroll Trommelmotoren GmbH in Baal, Duitsland.

De nieuwe DM 0138 synchroonmotor wordt vanaf begin april 2021 geleverd en is als optie ook als olievrije uitvoering beschikbaar. Net als alle trommelmotoren van Interroll voldoen de constructie en het ontwerp van de volledig gesloten aandrijving aan de richtlijnen van de European Hygienic Engineering & Design Group (EHEDG). Om ook aan de strengste eisen te voldoen, worden bovendien alleen materialen gebruikt die gecertificeerd zijn volgens de specificaties van het Amerikaanse Department of Agriculture (USDA) en de Food and Drug Administration (FDA) en de EG 1935/2004 verordening van de Europese Unie (EU).

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie