KROHNE Academy online – Ontmoet de experts

KROHNE Academy online

KROHNE Academy online over voorspelbaar produceren

In samenwerking met SAMSON, SCHNEIDER ELECTRIC, FOCUS-ON en PHOENIX CONTACT organiseert de KROHNE Academy online op 6 juli een seminar, met het thema ‘Geen verrassingen, maar voorspelbaar produceren!’

In de procesindustrie wordt steeds meer hinder ondervonden van de toenemende vergrijzing en de uitdaging om jongeren richting de techniek te krijgen. Het is belangrijk om de aanwezige kennis vast te leggen bijvoorbeeld door processen te automatiseren, waardoor meer informatie beschikbaar komt. Dit biedt bovendien mogelijkheden voor procesoptimalisatie en efficiënter produceren. KROHNE Academy wil hierin graag meedenken.

Het KROHNE Academy seminar richt zich op (plant)managers en engineers die zich bezighouden met instrumentatie, automatisering, onderhoud en productieprocessen in de procesindustrie. Met de focus op industriële meettechnologie, actuatoren, kalibratie en moderne onderhoudsmethoden, evenals intelligente oplossingen voor apparaatcommunicatie en datatransmissie. Ook de huidige regelgeving en actuele trends komen aan bod.

Connectiviteit als sleutel voor voorspellend onderhoud van meettechnologie
Bekende digitale protocollen zoals HART, Profibus en Foundation Fieldbus worden momenteel aangevuld met op Ethernet gebaseerde protocollen zoals Profinet, EtherNet / IP en OPC UA. In deze lezing wordt na een korte uitleg van de digitale protocollen, het proces behandeld dat de status van het apparaat controleert, wijzigingen detecteert en opslaat. En met behulp van nieuwe communicatiemethoden kan ook op afstand een nauwkeurige diagnose van de applicaties worden gesteld.

Een greep uit de webinars van KROHNE Academy online:

Future proof door efficiëntie

Het voortijdig aanpassen van de primaire besturingssystemen in de procesindustrie is onbespreekbaar door het grote economische belang. Aan de andere kant ziet men dat extra procesdata noodzakelijk is voor een efficiëntere bedrijfsvoering. Hoe kunnen we deze data met name in Brownfields ontsluiten? Wat gaan we met deze data doen en hoe interpreteren we deze? En hoe kunnen we deze data gebruiken voor het automatisch up-to-date houden van de ‘engineering database’. Wij vertellen u er tijdens onze presentatie graag meer over.

Van Plantmodel naar Productieverbetering

Veldinstrumentatie wordt steeds slimmer en genereert ook steeds meer data. Operators, technici en procesengineers krijgen meer meldingen en hebben vaak minder tijd om alles te interpreteren. Door gebruik te maken van opgeslagen data – in combinatie met een digitaal plantmodel en Machine Learning – ontstaan er diverse mogelijkheden tot productieverbetering.

De slimme integratie van sensoren, rekenkracht en regelklep in één instrument

De continue evoluerende technologieën om ons heen vraagt adaptatie van zowel mens als machine. Consumenten apparaten zijn buitengewoon gebruiksvriendelijke en eenvoudig waardoor extensieve training niet noodzakelijk zijn. Ook in de procesindustrie is deze evolutie zichtbaar. Wij bevinden ons in tijden van vergrijzing waarbij de ‘’nieuwe generatie’’ het hoofd moet kunnen bieden aan vergevorderde technologieën. Door gebruik te maken van bewezen sensor– (KROHNE) en regeltechnologie (SAMSON) in combinatie met Machine Learning (AI) zijn wij in staat te FOCUSsen op een nieuwe manier van control. De presentatie biedt inzichten in de samenkomst van deze technologieën in combinatie met het gebruik van AI in de procesindustrie.

Ga naar de KROHNE Academy online

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie