Koppelbare verdeelkast en montagevelden voor meer flexibiliteit

Verdeelkast

Met de nieuwe verdeelkast TwinLine-X, breidt ABB STRIEBEL & JOHN het TwinLine N 55-systeem voor verdelers uit met staande kasten in geaarde en dubbelgeïsoleerde uitvoeringen voor een grotere installatieflexibiliteit. Tegelijk met de nieuwe kastenserie introduceert ABB ook het nieuwe modulaire CombiLine-X systeem voor binnenmontage met uitgebreide toepassingsmogelijkheden.

TwinLine-X verdeelkast

De nieuwe TwinLine-X verdeelkast serie van ABB STRIEBEL & JOHN is koppelbaar en biedt daarmee veel flexibiliteit bij de samenstelling van zowel geaarde als dubbelgeïsoleerde versies. Met deze uitbreiding op het TwinLine N 55 systeem kunnen staande kasten middels de open zijwanden eenvoudiger zijdelings worden gekoppeld. Dat vereenvoudigt de doorvoer van stroomrails. Door middel van deze zijwanden is de verdeler stof- en waterdicht, overeenkomstig beschermingsgraad IP55. De wanden van de verdeelkast zijn verkrijgbaar als toebehoren voor de geaarde en dubbelgeïsoleerde opties. Handig voor de installateur en technicus: de deur van de nieuwe kasten heeft een openingshoek van 180 graden en is daarmee optimaal toegankelijk.

Voor de nieuwe verdeelkast zijn uniforme toebehoren leverbaar wat de installatie van de kasten verder vereenvoudigt. De staande kasten zijn voorbereid op uitbreiding met CombiLine-N modules op WR-montageframes en bieden een uniforme bevestiging. De diepte-instelling kan worden afgelezen of ingesteld op de montagestrip in een raster van 12,5mm.

De nieuwe TwinLine-X verdeelkast is uitgevoerd met ABB’s onderscheidende flenstechniek waardoor 84% meer oppervlakte beschikbaar is voor het invoeren van kabels.

Bekende voordelen

Als onderdeel van het TwinLine N 55 systeem biedt de nieuwe TwinLine-X kastenserie ook de bekende voordelen van dit kastensysteem. Naast de innovatieve flenstechniek zijn dat onder andere het sokkelconcept voor tijdbesparende installatie en veilig transport, de keuze uit plaatstalen en transparante deuren en het vereenvoudigde toebehorenconcept, dat de gebruiker volledige flexibiliteit garandeert en voorraden vermindert.

De nieuwe CombiLine-X montagevelden voor o.a. schakelapparatuur met een nominale stroom (In) tot 1.000 A is breed inzetbaar en geschikt voor grotere vermogens. Dit systeem is gebaseerd op een dubbel WR-montageframe, waarbij het achterste frame wordt gebruikt voor de installatie van het hoofdrailsysteem. Een combinatie met de bekende CombiLine-N modules zonder het achterste montageframe is ook mogelijk. Hierdoor heeft de paneelbouwer of installateur volledige flexibiliteit bij de inrichting van de verdeelkast.

De uitbreiding van de CombiLine-X modules, in combinatie met de TwinLine-X staande kasten, voldoet aan de praktische eisen voor een paneelbouw en biedt een ongekend installatiegemak. Het systeem is getest volgens DIN EN 61439-1/-2/-3 en voldoet daarmee aan hoge veiligheidsstandaarden. Het CombiLine-X montagesysteem tot 1.000 A wordt geleverd als bouwpakket, of compleet afgemonteerd in de verdeelkast.

Meer informatie bij ABB

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.


Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie