IoT-Platform TMX: end-to-end oplossing voor IoT-applicaties

IoT-applicaties

Bij veel organisaties is er in toenemende mate behoefte aan meer en betrouwbare data, die snel, eenvoudig en tegen lage kosten beschikbaar is. Meestal is de databehoefte per meetpunt laag maar het aantal meetpunten hoog. Dan heb je een IoT-device nodig dat tegen lage kosten plug & play ingezet kan worden. Het IoT-Platform van TMX biedt deze totaaloplossing voor het betrouwbaar, veilig verzamelen en analyseren van data voor IoT-applicaties.

Platform filosofie

Het IoT-Platform bestaat uit verschillende onderdelen zoals de IMX201 basismodule, die niet groter is dan een visitekaartje, en uitbreidingsmodules. Sensoren, behuizingen en batterypacks zijn vrij te kiezen, afhankelijk van de eisen en toepassingen. Een abonnement voor de communicatieverbinding en datawarehousing en een koppeling met de TMX hoofdpost, maken de end-to-end oplossing voor IoT-applicaties compleet. De IMX201 is standaard batterij gevoed en, afhankelijk van de toepassing, gaat de batterij meer dan 10 jaar mee. Optioneel kan de IMX201 ook voorzien worden van een externe voeding. De IMX is bovendien voorzien van een 4G/5G modem en modulair opgebouwd. Dit laatste betekent dat eventuele aanpassingen en uitbreidingen op basis van specificaties snel door te voeren zijn. Dit zorgt voor veel tijdwinst en is een economische oplossing in het gehele traject van initiële vraag tot en met gereed product, dat in serie geleverd kan worden.

Praktijkvoorbeelden IoT-applicaties

De IMX240 is een complete datalogger voor hoogtemeting met radar- en ultrasoonsensor en meldfunctionaliteit. Met de radar- en ultrasoonsensor wordt dezelfde hoogte gemeten via een andere meettechniek (Sensor Fusion). De kracht van Sensor Fusion is het snel kunnen detecteren van sensorafwijkingen, als gevolg van bijvoorbeeld vervuiling, verloop van ijking of verandering van de omgeving. Een voorbeeld waar de IMX240 wordt toegepast is om de waterhoogte bij oppervlaktewater te meten. De datalogger kan hiervoor aan bijvoorbeeld een brug worden gemonteerd. Het monteren gaat snel en veilig via de hiervoor speciaal ontwikkelde RVS-ophangbeugel.

De IMX251 is een universele datalogger voor bijvoorbeeld het monitoren van noodpompen of als meetdevice voor debiet via de analoge ingang van de IMX251. Deze datalogger heeft twee analoge aansluitingen waarop een 20mA sensor aangesloten kan worden. Daarnaast beschikt de IMX251 nog over 4 digitale aansluitingen waarmee de status van een installatie kan worden gelogd.

De IMX-serie groeit

Op basis van vragen naar oplossingen waar opdrachtgevers uit de verschillende sectoren naar op zoek zijn, wordt de IMX-serie continue uitgebreid met nieuwe varianten voor diverse toepassingen. Naast deze voorbeelden van het IoT-Platform in de watersector zijn er ook voorbeelden van interessante user cases in de industrie en agri sector.

Het bedrijf TMX

TMX levert met meer dan 40 jaar ervaring universele hard- en software oplossingen voor telemetrie en Internet of Things (IoT) toepassingen. Bij de ontwikkeling van TMX telemetrie onderstations, modemloggers, alarmmelders en hoofdpost software staan security, betrouwbaarheid en bedieningsgemak voorop. Hard- en software worden in eigen huis ontwikkeld waardoor TMX volledig onafhankelijke en open end-to-end oplossingen biedt. TMX levert telecontrol toepassingen in watermanagement en wordt ook toegepast in andere sectoren, zoals de industrie, infrastructuur, food & agri en in de woningbouw.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Dossier - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.