Introductie One Total Twin voor gehele productlevenscyclus

One Total Twin

Altair introduceert One Total Twin. Deze digital twin-oplossing combineert Altair’s geavanceerde simulatie-oplossingen, high-performance computing (HPC), AI, data-analyse en Internet of Things (IoT)-mogelijkheden voor de toepassing van een digital twin in elke fase van de productlevenscyclus, vanaf de ideefase tot en met de serviceverlening.

One Total Twin: evolutie en innovatie versnellen

Altair’s One Total Twin maakt organisatiebrede multidisciplinaire samenwerking mogelijk om de evolutie van producten en innovaties te versnellen. Het is een leveranciersonafhankelijke open digital twin-oplossing, die klanten de flexibiliteit biedt om altijd en overal met Altair-software te werken, op de eigen locaties, in de cloud, of in een hybride omgeving. Daarbij kunnen de klanten met een grote vrijheid kiezen uit een breed software-aanbod en alle benodigde tools gebruiken op basis van het op eenheden gebaseerde Altair Units licentiemodel.

Pre-productie

In de pre-productiefase biedt Altair speciale oplossingen voor ‘as-specified’ twins. Deze bevatten onder andere functionaliteit voor de systeemvereisten, ontwikkeling, validatie, voorspellen van de prestaties en geïntegreerde mechatronische productontwikkeling. Daarmee kunnen bedrijven producten en systemen ontwerpen, analyseren en optimaliseren zonder dat daarbij kostbare fysieke prototypes nodig zijn. Het stelt ontwikkelteams ook in staat om binnen dezelfde omgeving multifysische simulaties te convergeren met geavanceerde HPC-oplossingen, AI en data-analyses. Speciale digital twin oplossingen voor de pre-productiefase zijn: Altair Activate, Inspire, Drive, HyperWorks, PollEx, Flux, Compose, Feko, PSIM, en XLDyn (via de Altair Partner Alliance).

Post-productie

Voor de post-productiefase levert Altair speciale ‘as-built’ en ‘as-manufactured’ twins. Met een as-built digital twin kunnen ontwikkelteams geavanceerde virtuele systeemdynamiek evalueren onder what-if-scenario’s, ‘reduced order modeling’ (ROM) toepassen, zwakheden in het ontwerp detecteren en testfouten oplossen. Met een as-manufactured twin is alle geïntegreerde software en hardware te evalueren, voor onder andere de menselijke besturing, ergonomie, virtual reality en andere aspecten. Zo’n digital twin helpt de teams realistische en onverwachte gebeurtenissen te simuleren, de toepassingen en bediening te verbeteren en hoge kwaliteit visualisaties van innovaties te produceren, in interactieve realistische omgevingen. Digital twin oplossingen voor de post-productiefase zijn onder andere: Altair Embed, MotionSolve, HyperStudy, Panopticon, Design Explorer, en Vortex Studio (via de Altair Partner Alliance).

In-service systemen

Ten slotte bieden Altair’s oplossingen voor ‘as-sustained’ digital twins uitgebreide functionaliteit voor voorspellende analyses en voorspellend onderhoud van producten die al worden gebruikt. Teams kunnen in deze fase realtime datastroomanalyses en machine learning toepassen. Met als doel de resterende gebruiksduur van een product of systeem te bepalen, inzichten te genereren op basis van anomaliedetectie, de systeemprestaties en onderhoudsprocedures te verbeteren en andere toepassingen. Speciale digital twin oplossingen voor in-service systemen zijn Altair RapidMiner, SmartWorks, SLC, Monarch, en Knowledge Studio.

Klanten kunnen profiteren van Altair’s complete holistische oplossingen en een team van digital twin-consultants om de acceptatie van digital twin technologie te versnellen, in sectoren als de lucht- en ruimtevaart, telecommunicatie, financiële dienstverlening, productie, elektronica en energie. Met Altair-oplossingen kunnen organisaties onder andere de prestaties van elektrische batterijen voorspellen en optimaliseren, de efficiëntie van windturbines verbeteren, de prestaties van een radarsysteem analyseren en optimaliseren, kredietrisico’s analyseren, financiële fraude monitoren en detecteren, de ideale koffiemachine ontwerpen, de prestaties en het onderhoud van consumentenproducten voorspellen, en nog veel meer toepassingen.

“Altair biedt de beste digital twin-oplossing die de manier kan veranderen waarop mensen en organisaties producten en processen ontwerpen, ontwikkelen, implementeren en verbeteren”, zegt Sam Mahalingam, chief technology officer van Altair. De komende jaren gaan wij het digital twin aanbod verder uitbreiden en voor iedereen toegankelijk maken.”

Meer informatie bij Altair

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.


Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Productie industrie - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.